• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Çemêambar`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu  tarafından Sur ilçesine bağlı Köprübaşı (Çemêambar) mahallesinde (köyü),  halkın yoğun katılımıyla, “Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, mevlithanların okuduğu Mevlit-i Şerif ile devam etti.

Kız çocuklarından oluşan Gürbüz Kız  İlahi Gurubunun seslendirdiği ilahi ve ezgiler halktan büyük beğeni topladı.

Daha sonra Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Dalkılıç, Mehmet Gündüz ve İbrahim Akbaş tarafında ilahiler seslendirildi.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilisi Muzaffer Karavil,  küfrün her yere dağıldığını, fakat Peygamber Sevdalılarının onun sevgisini dağıttığını ve gösterdiğini belirterek, “Mahşer günü herkes kendi nefsindeyken, bu yolda olanlar Peygamberin komşusu olacak. Biz de sevgimizi dünyaya böyle gösteriyoruz. Allah-u  Teala Peygamber sevgisini kalbimizden bir saniye bile olsun çıkarmasın. Bizi onun ümmetinden şefaatine layık olanlardan eylesin.” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Mahmut Akgül  ise insanların Kur`an`dan ve Peygamberin sünnetinden uzaklaştıkları için perişan bir duruma geldiklerini belirtti.

Akgül konuşmasında, “İslam topraklarında insanlar katlediliyor. Her taraf küfür kokuyor. Sahabeleri çok alan memleketler yakılıyor. Sebep insanların İslam`dan uzaklaşmasıdır. Bizim Peygambere olan sevgimiz büyük olmasa, bugün burası diğer bölgeler gibi olur. Zalimler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. Allah bizimledir. Gün gelecek bu meydanlarda yer kalmayacak. Unutmayın Peygamberimiz bile İslam`ı anlatırken sadece annemiz Hz. Hatice tek inanıyordu. Yavaş yavaş dağıldı ve günümüze kadar geldi.” şeklinde konuştu.

Programda son olarak konuşan Abdulhaluk Kaya da, Peygamberimizin bize bıraktığı vasiyete sahip çıkmamız  gerektiğini belirterek,  “Peygamberimiz vasiyetini yerine getireni Kevser havuzunda onları bekliyor. Buraya Peygamber sevdası için gelenleri, Peygamber komşusu kılacaktır inşallah. Mümin müminin kardeşidir. Kardeş odur ki beraber Allah`ın yolunda beraber yürüyendir.” İfadelerini kullandı.

Mevlit etkinliği Resul Can`ın okuduğu dua ile son buldu. (Emrah Deniz-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir