• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Van`da İHL`ler arası Arapça yarışması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi İmam Hatip Liseleri  arası 7`nci Arapça Bilgi, Şiir ve  Metin Canlandırma Yarışmalarının Van finalleri sona erdi.

İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda saat 10.00`da başlayan yarışmaya, Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Van Şube Başkanı Osman Ayşin, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Van Merkez ve ilçelerindeki   18 İmam Hatip Lisesinen 96 öğrencinin katıldığı yarışma programı, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Sizleri kar kütlelerini delip geçen kardelenler olarak görüyorum”

Programın açılış konuşmasını yapan İpekyolu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi  Müdürü Süleyman Yavuzer, bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat sürecini anımsatarak, programa katılan yarışmacı öğrencilerin 28 Şubat sürecini delip geçtiğine dikkat çekti.

Yavuzer, “Sizleri görünce yeniden dirilişin müjdecisi ve varisi olarak görüyorum. Sizleri görünce, üzerinize bin yıl süreceği söylenen ve bizi adeta boğmak isteyen, o kar kütlelerini delip geçen kardelenler olarak görüyorum. Yeniden şahlanışın müjdecisi yeni bir baharın habercisi siz kıymetli öğrencimiz, hoş geldiniz.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimizin heyecanına şahit olmak bize keyif veriyor”

Öğrencilerin yarışma öncesi provalarındaki heyecanlarına şahitlik ettiğini ve bunun da kendilerine keyif verdiğini dile getiren Yavuzer, “Bugün okulumuzda Van il Merkezi ve İlçelerimizde bulunan 18 İmam Hatip Lisemiz burada yarışmaktadır. Orta okullarımız ise İskele İmam Hatip Lisesi`nde yarışmaktalar. Hem okulumuzun öğrencilerinin hazırlanışına, onların hazırlanırken heyecanına şahit oldum, hem diğer okullarımızın burada yaptıkları provalara şahit oldum. Öğrencilerimizin o heyecanına şahit olmak bize keyif veriyor. Bugün buraya yarışmacı olarak çıkacak 96 tane öğrencimizin her biri çok özel ve çok güzeldirler. Dolayısıyla biz okul olarak, okullarını temsil edecek bu arkadaşlarımızın tamamını yarışma birincisi kabul edip, âcizane okulumuz adına hepsine birer hediye takdim edeceğiz. Buraya gelen hiçbir öğrencimizi hediyesiz göndermeyeceğiz. Çünkü buraya gelip, buradan giden öğrencilerimizin kalbinde, duasında ve gönlünde var olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Yavuzer`in konuşmasından sonra 7`nci Arapça Bilgi Yarışması'na geçildi. 3 kategoride  yapılan yarışmada, 3 grupta en başarılı olan İHL`leri arasında final yarışması yapıldı.

Yapılan final yarışması sonucunda, İpekyolu İskele Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Edremit Mizancı Murat Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Tuşba Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü ve İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi ise dördüncü oldu.

Arapça Bilgi Yarışması`nın ardından, 7`nci Arapça Şiir Yarışması`na geçildi. Her yarışmacı kendi performansını sergiledikten sonra jüri tarafından oylamaya geçildi. Yapılan oylamada, İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi birinci, Erciş Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve Bahçesaray Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu.

7`nci Arapça etkinlikleri yarışmasında son olarak, Arapça Metin Canlandırma kategorisine geçildi. Metin canlandırma kimi okullarda iki öğrenciyle, kimi okullarda üç öğrencinin performansıyla gerçekleşti. 

Arapça Metin Canlandırma Yarışması`nda ise İpekyolu Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi ikinci ve son olarak Filistin Vakfı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise üçüncü oldu.

Öte yandan 7`nci Arapça Bilgi, Arapça Şiir ve Arapça Metin Canlandırma Yarışmalarında  birinci olan İHL`lerin,   yapılacak bölge yarışmasında Van İlini temsil edecekleri bildirildi.

Yarışma programı 96 yarışmacı öğrenciye verilen ödüllerle son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

 














 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir