• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının il finali Midyat'ta yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi  kültür  salonunda yapılan yarışmaya Mardin  İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı,İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdulkadir Altay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Abdurrahim Omuk, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik,Şübe müdürleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler ile aileleri katıldı.


Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının il finalinin yapıldığı   Yarışmalarında Mardin ve İlçelerinde bulunan  İmam Hatip Lisesi öğrencileri ter döktü.

Üç kategoride  yapılan yarışmanın sonunda, Arapça bilgi yarışmasında  Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İHL , Arapça Şiir yarışmasında  Mardin Anadolu İHL ve Arapça Metin Canlandırma Yarışmasında ise Midyat Anadolu İHL birinci oldu.

Yarışmada derecye giren okullar,Diyarbakır’da yapılacak bölge  finali elemelerinde Mardin’i temsil etmeye hak kazandılar.

Yapılan  yarışma ile ilgili bilgi veren Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsamettin Aksoy, Türkiye’de Arapça öğretimini geliştirmek, modern metodlarla Arapçayı sevdirerek öğretmek ve Arapçanın önemini kavratmak amacıyla “Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” kapsamında düzenlenen Arapça Yarışmalarının bu yıl 7’incisinin yapıldığını ifade etti.

Arapçanın dünyanın sayılı ve en önemli dillerinden birisi olduğunu vurgulayan Aksoy, “Arapçanın öğrenilebilir bir dil olduğu gerçeğine vurgu yapılarak kutsal kitabımızın dilini sevdirerek öğretmek amacıyla ilki 2010 yılında gerçekleştirilen Arapça Yarışmalarının 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 7’incisini gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadık. Türkiye genelinde bütün il merkezlerinde yapılan Arapça Yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 938 İmam Hatip Lisesi başvurdu. 917 İmam Hatip Ortaokulu yarışmalara iştirak etti. Toplamda yaklaşık 25 bin öğrencinin katıldığı yarışmalar liseler arasında bilgi yarışması, metin ve şiir okuma ile hat yarışması şeklinde 4 kategoride gerçekleşiyor. Bölge yarışmaları birincileri 26-27 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerinde ter dökecek.” şeklinde konuştu.

Yarışmada dereceye girenlere ve katılanlara çeşitli hediyeler verilmesinin ardından program, sona erdi.(Süleyman Tunç-İLKHA)


 















Bu haberler de ilginizi çekebilir