• DOLAR 32.569
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.809
  • ...
Samsat`ta Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları  Platformu üyesi Vahdet-Der Adıyaman`ın Samsat ilçesinde düzenlenen ‘Kutlu Doğum` etkinline ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Ellerinde tevhit bayraklarıyla programa katılan çocuk, genç, yaşlı, kadın salâvat ve tekbirler getirerek, etkinliğin yapıldığı alana geldi. Güzel görüntülerin oluştuğu etkinlikte, özellikle minik çocukların ve yaşlıların alınlarına Allah ve Muhammed yazılı bandaj bağladığı görüldü.

Etkinlik, Samsat halkının yoğun katılımıyla Kültür mekezinde  Kur`an-ı Kerim tilavetiyle saat 13.30`te başladı. Grup Aksa`nın seslendirdikleri ilahilerle devam eden etkinlikte yine Aksa ilahi Grubu tarafından Mevlüd-i şerifin okunmasıyla duygulu anlar yaşanırken, bazı katılımcıların ağladığı görüldü.

Daha sonra Samsat Vahdet-Der yetkilisi ve Peygamber Sevdalıları Platformu Samsat ilçe koortinatörü  Necmettin Ertürk`ün açılış konuşmasından sonra sahneye çıkan Medine Kız İlahi Grubu ile Aksa ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle etkinlik devam etti.

İlahilerin ardından bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek, Hz Muhammed'in hayatından kesitler aktardığı konuşmasında  Hz. Muhammed`in birlik ve kardeşlik Peygamberi olduğunu belirterek, “O`nun ve davasının gelişiyle Müslümanlar birlik oldu. Müslümanlar onun etrafında toplandı. Bizler de Allah`ın ve Kur`an`ın ipine sarılalım. Peygamberimizin davasına sarılalım, hakkı ve İslam tarafını tutalım. Hiçbir zaman aranıza ayrılık koymayın ve Allah`ın dininin etrafında toplanın, birlik olun.” dedi.

Konuşmanın ardından Aksa İlahi Grubu`nun seslendirdikleri ilahiler eşliğinden katılımcılar çoşku dolu anlar yaşadı.

Program, KDSS sınavına katkıda bulunanlara plaket verildikten sonra Molla Beşir Şimşek`in okuduğu dua ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu. (Yakup Söğüt-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir