• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Mehmet Görmez: ‘Hiçbiriniz başınızı öne eğerek yaşamayınız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği, ABD'nin başkenti Washington yakınlarındaki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde konuşma yaptı.

Kültür merkezi projesinin 2008'de başlatıldığını belirten Görmez, "Bugün biz sadece her yönüyle muhteşem olan bir mabedin açılışını yapmıyoruz, sadece bir mescidin açılışını yapmıyoruz. Biz bütün insanlığa bir medeniyet merkezini armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbimize ne kadar hamdetsek azdır." ifadelerini kullandı.

Her insanın saygın ve muhterem olduğunu dile getiren Görmez, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanım, yaklaşık 20 yıl bu arazi üzerinde, burada yaşayan bütün vatandaşlarımız, Müslüman komşularıyla birlikte bir konteyner mescit içinde ibadetlerini yapıyorlardı. Bir kandil gecesinde onlarla birlikte geçirdiğim hüzünlü bir geceyi, hüzünlü anları hala hatırlıyorum. Gecikmiş de olsak bugün o konteyner mescidin yerinde, inanıyorum ki o konteyner mescit de Kabetullah'ın şubelerinden bir tanesiydi ama zatıalinizin himayesinde Rabbime hamdolsun, o mescidin yerinde bugün bütün insanlığa, insanlığın ufkunu karartan medeniyetler çatışması tezlerini reddeden, her taşıyla, her nakşıyla İslamofobik nefretleri ortadan kaldıran, her taşı konuşan bir vaiz olarak, insanlara hitap eden böyle bir medeniyet merkezini burada oluşturmayı lütfettiği için tekrar yüce Rabbime hamdediyorum."

'Çünkü siz Müslümansınız'

Senegalli bir Müslümanın kendisine söylediklerini paylaşan Görmez, bu kişinin, ilkokul öğrencisi oğlu Muhammed'in ismini, okul arkadaşlarından gizlemek istediğini anlattı.

Görmez, açılışa katılanlara şöyle seslendi:

"Lütfen, nerede yaşarsanız yaşayın hiçbiriniz başınızı öne eğerek yaşamayınız, çünkü siz Müslümansınız. Çünkü Muhammed ismi sadece emin sıfatını temsil eder, sadece güveni, barışı, hakkı ve adaleti temsil eder. Hiçbiriniz on binlerce kilometre ötelerde din adına, İslam adına yaralı bilinçlerin, cinayet şebekelerinin işlediği suçlardan dolayı eziklik hissetmeyin. Çünkü hepimiz biliyoruz ki o cinayetlerin hiçbiri dini mübini İslam'dan, Resul-i Ekrem Muhammed Mustafa'dan, kerim kitabımız Kur'an-ı Kerim'den kaynaklanmıyor."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir