• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sağlık-Sen'den istişare toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi, işyeri temsilcileri, sağlık çalışanları ve üyeleri ile istişare toplantısı düzenledi.

Sağlık-sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu  toplantıda yaptığı konuşmada,  vermiş oldukları mücadele ve emeklerinden dolayı işyeri temsilcilerine teşekkür etti.

Ensarioğlu konuşmasında, “Genelde ülkemizde özellikle de ilimizde ve bölgemizde yaşanan ölümlerin bir an önce son bulması,  huzur, güven ve kardeşlik ortamının tekrar inşa edilmesi, akan kanların ve gözyaşlarının bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz.” dedi.

“Şiddet olayları sağlık çalışanlarının tümünü mağdur ediyor”

Ensarioğlu konuşmasının devamında, yapmış olduğu işin öneminin ve yaşam için gerekliliğinin farkında olduklarını belirterek, “Özetle diyoruz ki; Biz sağlıkçıyız ve görevimizi icra ederken insani değerleri taşıyan her sağlık çalışanımızın da bu düşüncelerle görevinin başında olduğunu düşünmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Yaşanan şiddet olaylarının sağlık çalışanlarının tümünü mağdur ettiğini ifade eden Ensarioğlu, herhangi bir maaş ikramiyesi ya da en yüksek katsayılardan döner sermaye ödemesi yapılması halinde sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde dağıtılması gerektiğini dile getirdi.

3’ncü dönem toplu sözleşme kazanımlarının 01 Ocak 2016 itibariyle hayata geçtiğini belirten Ensarioğlu, toplantı sonunda ortak bir değerlendirme yaparak, Tıp Bayramı sebebiyle Başbakan Davutoğlu tarafından hekimlerin emeklilik maaşlarına yapılan zammı olumlu bulduğunu belirtti.

Ensarioğlu, diğer yandan tek bir meslek grubunu kapsayan zammı ise üzüntüyle karşıladıklarını dile getirdi.

Yıpranma payı konusunun tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğinin altı çizilen değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

Hetap Memur-Sen TOKİ'lerinin yüzde 30'unun 2016 yılı içerisinde tamamlanmasının hemen ardından noter huzurunda kuraların çekilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, il genelinde yaşanan adaletsiz döner sermaye ödemelerinin düzelmesi, çalışanlara teröre mağdur edilmemesi için bir maaş ikramiye ya da en yüksek katsayılardan döner sermaye ödemesi yapılması ve sağlık çalışanlarına yansıtılması gerekir.

Değerlendirmede ayrıca,  başta üniversite hastaneleri olmak üzere beş yıl çakılı kalma mağduriyetinin bir an önce çözülmesi gerektiği, il genelinde hastanelerde hastalara ve sağlık çalışanlarına verilen yemeklerin kalite miktar ve lezzet konusunda bir an önce iyileştirme yapılması, İl içi kurumlar arası atamaların yılda 3 kez yapılması, 4B'li, vekil ebe ve hemşirelerin ve kamu dışı çalışanlarının bir an önce 4A kadrolarına geçirilmesi, konusunun Nisan ayı içerisinde çözülmesi talepleri dile getirildi. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel – İLKHA)

                                                                                              









Bu haberler de ilginizi çekebilir