• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis'te Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’te TÜBİTAK, TEOG, Kur’an-ı Kerimi ve Ezanı Güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi. Bitlis Milli Eğitim müdürlüğü tarafından Bitlis Öğretmenevinde düzenlenen ödül törenine Milletvekilleri, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.  

Programda bir konuşma yapan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, bu tür başarıların önümüzdeki yıllarda daha da artırılması için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Demiröz, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Ülke olarak ta eğitime verilen değeri herkes takip ediyor. Bütçede her zaman en fazla hak eğitimindir. Türkiye’deki yaklaşık 3 Milyon 400 memuru hesaba katarsak öğretmen sayısı üçte birine denk geliyor demektir. Bu sayıyı daha da arttıracağız çünkü her zaman kadroların önceliği öğretmenler için kullanılıyor.” dedi.

Bitlis'te eğitim alanında başarı elde etmek için sık sık bir araya geldiklerini söyleyen Demiröz,"Bitlis’te ayda bir kez bir araya geliyoruz. Valimiz olsun, diğer kamu kurumlarımızın yöneticileri olsun, sendikacılar olsun sizlere hizmet için varız. Her şey eğitim kalitesini arttırmak içindir. Proje anlamında açılan sergiyi gezdik. Gençlerimizin ufuklarını gördüm gönderilen proje sayısına göre dereceye girenleri küçümsemiyorum ama gönlüm daha fazla projenin dereceye girmesinden yanadır. Gençlerimizi dinledik maşallah hepsi çok iyi hazırlanmışlar çok güzel fikirleri var. Bu gençlerimize sahip çıkılması lazım çünkü önleri açıldıkça bu bölgedeki üretkenliği bu bölgede göreceğiz. Çünkü bizim bölgemizdeki çocuklar çok zekidir. Ben kendim bir odacı maaşıyla gaz lambası ile liseyi bitirmiş bir kardeşinizim. Okudum hamdolsun bu yerlere kadar geldim. Bunun için öncelikle içinizden gelecek ben okuyacağım diyeceksiniz” diye konuştu.

Demiröz’ün ardından bir konuşma yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise gençlerin yarın kendi makamlarında olacaklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Gençlerimizin bizim geleceğimiz. Çünkü Türkiye onlar yönetecekler. Gençlerin eğitim ve ahlak şekillerine göre geleceğimiz şekillenecek. Dolayısıyla gençlerimiz ve bunun gibi programlar çok kıymetlidir. Biz bu tür etkinlikler yapmasaydık, bu yarışmalar olmasaydı gençlerimiz bu faaliyetler içinde olmayacak aşağıda gördüğümüz projeler hazırlanmamış olacaktı. Biz Bitlis olarak şehrin her tarafından sporda, sanatta, eğitimde ve bunlara benzer etkiliklerde projeler yapıyoruz. Gençlerimizin büyük çoğunluğu bir faaliyet alanı bulacaklar. Bu faaliyet alanları gençlerimizi geliştirecek. İnanıyorum ki geleceğimiz çok daha güzel, çok daha konforlu olacaktır.”

Son olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Van’da 8 ilin katılımıyla düzenlenen TÜBİTAK proje yarışmasına 395 proje ile girdiklerini ancak 9 derece elde ettiklerini söyledi.

Korkmaz, TÜBİTAK, TEOG, Kur’an-ı Kerimi ve Ezanı güzel okuma yarışmalarında dereceye giren toplamda 47 öğrenciyi altınla ödüllendirdiklerini sözlerine ekledi. (İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir