• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
İnzar Dergisi Nisan 2016 Sayısı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnzar Dergisi Nisan 2016 sayısı çıktı. Dergi 139. sayısında yoğun olarak Peygamber Sevdasına yönelik duyguları gündemine taşıyarak adeta bir Kutlu Doğum özel sayısı meydana getirmiş.

Derginin editör yazısında; “Peygambere Sevdalı olanların gayretleri sonucu oluşmuş da olsa bizce sun`i değil, doğal olan bir manevi iklime dâhil olduk, oluyoruz. O da coğrafyamızı baştanbaşa kuşatan, halkımızın her kesimini içine alan kutlu doğum atmosferinin oluşturduğu peygamber sevdası atmosferidir. Bereketli bir atmosferdir, Peygambere karşı olan duyguların doruk yaptığı bir atmosferdir, çocuklarımız dahil herkesin bir salavat seferberliğine iştirak ettiği, Peygamberi anma etkinliklerine akın ettiği bir atmosferdir. Bu atmosferden azami istifadeyi ve senenin diğer zamanlarına da yaymayı Allahu Teâlâ bizlere nasip etsin. Bu atmosfer dergimize sirayet ediyor. Zira dosya konusu olmadığı halde bütün hocalarımız Peygamber Sevdasına yönelen duyguların zirve yaptığı bu ayda konularını Hz. Resulullah salallahu aleyhi ve sellemle ilgili olarak kaleme aldılar” sözlerine yer vermiş.

İnzar Dergisi Nisan 2016 sayısında işlenen yazılardan bir kaçına bakacak olursak; Abdulkadir Turan, Peygambere sadece bilimsel bir yaklaşımla yaklaşmanın insanı saptırabileceğini, bundan dolayı bu girişimin batı tarafından kabul gördüğünü işlerken, duygusal bağın da yani Peygamberi sevmenin mutlaka olması gerektiğini kaleme almış. Abdulkuddüs Yalçın Hz. Resulullah salallahu aleyhi ve selleme itaat etmenin sonucunun mutlaka cennet olacağını açıklayan konusunu Hz. Resulullah salallahu aleyhi ve sellemin hadisi üzerine bina etmiş. Tefsir köşesinde ise Mehmet Zeki Ergin; Hz. Resulullah salallahu aleyhi ve selleme salat ve selam etmenin bir vefa borcu olduğu Ahzab 56. ayet ışığında izah edilmiş. Sadullah Aydın da Hz. Resulullah salallahu aleyhi ve sellemi Ashab ve Ehl-i Beyt gibi sevmek konulu makalesini sahabe hayatından kesitler sunarak işlemiş. Hamdullah Yıldız Halepçe katliamının yıldönümü münasebetiyle “Daye behna seva te” başlıklı duygu yüklü bir hikaye kaleme almış.

İnzar Dergisinin Başyazı`sına gelecek olursak; Başyazı, söz ve amel birlikteliği hakikatini okurlara hatırlatarak hem sözlerimizin hem de amellerimizin davamıza hizmet eden sözler olması, düşünüp tartışılmadan alelade bir şekilde konuşmadan ziyade kâr-zarar göz önünde bulundurularak, söylenen sözün nereye varacağı hesaplanarak söylenmesi gerektiği hakikatini dillendirmiş. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir