• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
Solhan Eşmetaş köyünde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Eşmetaş (Wesmerg) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, kurtuluşun Kur'an ve sünnete uymakla mümkün olacağı vurgulandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Çağrı-Der tarafından organize edilen program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı, mevlithanların Mevlid-i Şerif okumasıyla devam etti. Daha sonra, Solhan Çağrı-Der İlahi Grubu tarafından Hz. Muhammed için bestelenen ilahiler seslendirildi. 

Programda bir konuşma yapan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, Hz. Muhammed'in (a.s) hayatından kesitler aktararak, Müslümanların O`na layık bir ümmet olabilmesi için miras olarak bıraktığı sünnetini en iyi şekilde kavrayıp yaşamaları gerektiğini söyledi.

“Dininiz için himmet ederseniz Allah ve Resulü sizden razı olur”

Korkutata, “Bizler ne kadar Hz. Muhammed`i tanırsak, ufkumuz açılır ve kapalı olan meselelere vakıf oluruz. Allah`a ve Resulullah`a yakın olan kimsenin bir endişesi ve sıkıntısı olmaz. Resulüllah`ın yaptığını yapanlar pişman olmaz, yaşadığı hayattan tat alır ve hakikatleri bulur. Eğer sizler dininiz için himmet ederseniz ve dünyalıktan üstün tutarsanız, Allah ve Resulü sizden razı olur.” dedi.

“Çocuklarımızı Hz. Muhammed`in ahlakıyla ve davasıyla yetiştirelim”

Hz. Muhammed`in meydanlarda anlatıldığını ifade eden Korkutata, “Günümüzde O`na ve O`nun davasına sahip çıkanların sayısının her gün çoğaldığını belirterek, “Hz. Muhammed`in daha iyi tanınması için Peygamber Sevdalıları siyer sınavı tertipliyor. Bu sınava her gün katılım gittikçe artıyor. Her kim Peygamberin davası için çalışıyorsa Allah onlardan razı olsun. Çocuklarımıza onun hayatını anlatan kitapları okutalım. Çünkü çocukların zihinleri temizdir, çabuk ve iyi bir şekilde öğreniyorlar. Bu konuda hepimize görevler düşüyor. Evimizde O olsun. Eğer evlatlarımızı O`nunla yetiştirir ve büyütürsek, gelecekte yapılan her iyi amellerinden dolayı istifade ederiz.” diye konuştu.

“Allah`ın dinine sahip çıkalım”

Konuşmasında “Allah`ın dinine sahip çıkalım” diyen Korkutata, “Allah`ın dine oturarak, hizmet edemeyiz. Allah`ın dininin hâkimiyeti için gayret edelim. Hz Muhammed`in hasretiyle hareket edelim. Onun davasına sahip çıkacak nesiller yetiştirelim. Sahabeler O`na tabi oldular ve O`nun davasına sahip çıkarak canlarını ve mallarını feda ettiler.” ifadelerini kullandı.

“Allah`ın dinini yaşayarak, anlatarak sonraki nesillere taşımamız lazım”

Sahabelerinin Hz. Muhammed`e olan bağlılığını verdiği örneklerle katılımcılara anlatan Korkutata, Allah`ın dini günümüze gelmesi anlatılarak ve yaşanarak geldi. Şimdi bizler de Allah`ın dinini yaşayarak, anlatarak sonraki nesillere taşımamız lazım. Allah`ın rızası ve Hz. Peygamberin şefaati ancak bu şekil kazanılır.” dedi.

Sık sık salavatların getirildiği etkinlik, yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir