• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Uyuşturucu baksınları: 9 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uyuşturucu ticareti yaptığı belirtilen ve uyuşturucu kullanan kişilere yönelik Diyarbakır`da yapılan baskınlarda 9 kişi yakalandı.

Konuyla ilgili Diyarbakır Başsavcılığından yapılan açıklamada, “Uyuşturucu ticareti yapan veya kullanan şahıslara yönelik yapılan baskınlarda 30 kilo 665 gram esrar, 6 kilo 737 gram toz esrar, 0,5 gram plaka esrar, 2 gram kokain, 3,79 gram eroin maddesi, 14 bin 500 TL, bin 800 dolar ve 100 Euro para, bir adet dürbünlü kaleşnikof marka silah ve bu silaha ait 2 adet şarjör, bir adet tüfek, 2 adet tabanca ve bu tabancalara ait 2 adet şarjör, 105 adet tabancalara ait fişek, 2 adet terazi, 9 adet kırmızı reçeteye tabi hap, 5 adet kaçak viski Emniyet Görevlilerince ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır.” denildi.  

Cumhuriyet Başsavcılığınca ele geçirilen suç unsurları ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında; H.G, M.Ö, O.A, M.A, M.K, T.B, H.K, R.K. ve E.K. isimli 9 kişi gözaltına alınmış olup, H.G, M.Ö, O.A. Ve M.A. isimli 4 şüphelinin serbest bırakıldığı ifade edildi.

M.K, T.B, H.K, R.K. ve E.K. isimli 5 kişi ise Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadelerinin ardından, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildiler.  

Sorgularının ardından şüpheli R.K, Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanmasına, M.K, T.B, H.K. ve E.K. isimli 4 kişi hakkında ise Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama maddesi kapsamında tutuklandılar.

Açıklamada, olayla ilgisi olduğu belirtilen şüpheli bir kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam edildiği ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir