• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
`Sur`un içinde evimizi tekrar yapsınlar, başka yerlerde işimiz yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK'lılarca ateşe verilen Fatih Paşa Camisi'ni görünce gözyaşı döken Gülseher Öner, dünkü Diyarbakır ziyaretinde yaptığı konuşmada kendisine yer veren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

Başbakan Davutoğlu, dün Ulu Cami'de kıldığı cuma namazı çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında, 65 yaşındaki Öner'den bahsederek "Keşke bulabilsem ve o mübarek elini öpebilsem. Fatih Paşa'nın yanık halini görünce ağlayan bir Kürt anne var ya bir Kürt nine, işte o hepimize tercüman olmuştu. 'Biz bunun için mi buralarda yaşadık?' diye ağlayan ve televizyon ekranlarına yansıyan, yüreği yanan, yüreği parçalanan o Diyarbakırlı yiğit annenin hıçkırarak baktığı Fatih Paşa'nın emin olun her taşını ince işçilikle tekrar ihya ve inşa edeceğiz." demişti.

Öner,  yaptığı açıklamada, Davutoğlu'nun Diyarbakır'ı ziyaret edeceğini duyduğunda çok heyecanlandığını ancak rahatsız olduğu için görmeye gidemediğini söyledi.

Çocukluğunun Sur ilçesinde geçtiği için her mahallede bir anısının olduğunu anlatan Öner, Sur'da evlendiğini, 7 çocuk sahibi olduğunu ve bütün çocuklarını da Sur'da büyüttüğünü belirtti.

PKK'lılarca yakılan tarihi Fatih Paşa Camisi'ni çok sevdiğini ve orada anıları olduğunu aktaran Öner, camide sürekli namaz kıldığını, sohbetlere gittiğini ve orada Kuran dersi aldığını aktardı.

Caminin yakılmış halini gördüğünde gözyaşlarını tutamadığını söyleyen Öner, o anki duygularını şöyle anlattı:

"Sur'da 9 günlük sokağa çıkma yasağının ardından yasağın kaldırıldığını öğrenince mutlu oldum. Aşağıda kalabalık olduğunu görünce merak ettim ve gidip baktım. 2 komşumla birlikte camiye doğru gittik. Camiyi gördüğümde kendimi kaybettim 'Aman Allah'ım ne yapmışlar bu camiye?' dedim. Ağladım, ağladım. Sonra Kur'an-ı Kerimleri yanmış dediler. Komşuma, 'Bak, bu camiyi ne hale sokmuşlar?' dedim. 'Cami yanacağına evim yansaydı. Allah'ın evi neden yandı?' dedim."

Örgüt mensuplarının camileri yakmasının kabul edilemez olduğuna işaret eden Öner, "Çok yanlış yaptılar, iki gözümüzü çıkardılar. Allah'ın evini bak ne hale soktular? Birçok cami yaktılar. Allah'ın kitaplarını yaktılar, biz Müslümanız o kitaplar bize gelmiş." dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun kendisi hakkında söylediği sözleri duyduğunda duygulandığını belirten Öner, Davutoğlu'na teşekkür etti.

Öner, şunları kaydetti:

"Allah, ondan razı olsun. Allah, uzun ömürler versin, iyi ki varlar, iyi ki bu milletin başındalar. Bu polisler ve askerler ölmesin. Yeter artık anaların, babaların ciğerleri yandı. Benim bir kitaplığım vardı içinde Hazreti Muhammed'in hayatını anlatıldığı kitaplar, diğer dini kitaplar ve Kur'an-ı Kerimlerim vardı ama hepsi toprağın altında kaldı. Kur'an-ı Kerimleri oradan çıkarmayı çok istiyordum ama çıkaramadım. Sur'un içinde evimizi tekrar yapsınlar, bize geri versinler. Tekrar kendi mahallemizde kalalım ve oraların havasını soluyalım. Bizim başka yerlerde işimiz yok."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir