• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
İdil halkı normal hayatına dönmeye çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

31 Mart’ta kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından evlerine dönen İdilliler (Hezex), yaralarını sararak hayata kaldıkları yerden devam etmeye çalışıyor.

Evlerine giren insanlar patlayıcılarla karşılaşıyor

Sokağa çıkma yasağının sonlandırılmasının ardından halk ilçeye dönmeye başladı. Evlerine dönenler daha önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcılarla karşılaşıyor.

Evine giren İdillilerden R.Ç, elbise dolabına yerleştirilmiş piknik tüpü ile karşılaştığını dile getirerek şunları söyledi: "Evime girdim, içeriyi kontrol ettim. Dolapta tüp görünce patlayıcı olduğunu anladım. Tüpü aldım dışarı çıkardım ve emniyet birimlerini çağırıp onlara teslim ettim. Onlar da kontrollü bir şekilde imha ettiler.”

Diğer bir vatandaş M.E.H. ise "Ben eve geldiğimde daha önce evimin yanına yerleştirilmiş bir patlayıcıyı fark ettim. Hemen ardından polise haber verdim ve gelip kontrollü şekilde imha ettiler." dedi.

Öte yandan İdil çarşı esnafı da dükkânlarını temizleyerek yavaş yavaş kepenklerini açtıkları görüldü. İş yerleri ve evleri zarar görenler, zararlarının tespit edilmesi için zarar tespit komisyonunu bekliyor. (M.Şerif Aşkın – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir