• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
Muhalifler Halep`in güneyinde 50 rejim askerini öldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhalif birliklerin, Halep'in güneyinde Esed güçlerinin kontrolündeki stratejik öneme sahip Ays beldesi ve çevresindeki tepelerin kontrolünün denetimini sağlarken belde ve çevresinde meydana gelen çatışmalarda 50 rejim askerini etkisiz hale getirdiği bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, muhalif birliklerin kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılmasını Halep ve Şam'da ihlal eden Esed güçlerine yönelik Halep'in güneyinde operasyon düzenledi. Muhalifler operasyonda Şam-Halep yoluna yakın stratejik öneme sahip Ays beldesi ile çevresindeki tepelerin kontrolünü sağladı.

Düzenlenen operasyon sonucunda muhalifler belde çevresindeki Mastuma tepesi, Hırbet Azu, koyun pazarı, Makbara tepesi, Suriye tel tepesi ve Ebu Ruvel bölgesini Esed güçlerinden aldığı ifade edildi. Söz konusu bölgede çıkan çatışmalarda 50 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini kaydeden kaynaklar, muhalif birliklerin bölgede Şam yönetimine bağlı birliklerin olduğu bölgelere ağır silahlarla saldırdığını aktardı.

ESED ATEŞKESİ İHLAL ETTİ

Şam yönetiminin ateşkesi ihlal ettiğini belirten muhalifler, dün de Halep'in güney kesimlerine Esed güçlerinin kontrolündeki Ays ve Han Tuman beldelerine operasyon düzenledi, operasyonda muhalifler, Ays beldesi çevresinde stratejik öneme sahip Tel el Mahrukat, Halidiye, Habur ve Um Ruvel köyü ile tank birliklerinin kontrolünü sağlamıştı.

Suriye'de 27 Şubat'ta yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını Halep, Bayırbucak ve Şam gibi kentlerde Esed güçleri ihlal etmişti. Hafta içinde de başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki Deyr Asafir bölgesinde bir okul ve sahra hastanesine düzenlediği saldırıda çoğunluğu çocuk 32 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir