• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
"Peygamberi çocuklarımıza model göstermeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi'nde bulunan Halil Akgün Orta ve İlkokul yönetimi ve aile birliğinin düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği okul bahçesinde düzenlendi. Okul öğrencilerinden Hamza Fidan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup İhya`nın seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Programda konuşan İlahiyatçı Orhan Erkuş, Peygamber Efendimizin misyonu ve ahlakı ile ilgili bir konuşma yaptı.

Erkuş, “Hz. Peygamber öyle bir devirde gelmiştir ki o zaman insanlar kız çocukları dünyaya geldikleri zaman kendilerince yerin dibine girerlerdi ve o kızlarını diri diri toprağa verirlerdi. Ne zaman Hz Peygamber geldi kız çocuklarına değer kıymet geldi. Bu da İslam sayesinde ve Hz. Peygamber`in gelişi ile oldu. Yeryüzü tıpkı kuruyan toprakların yağmurların gelişi ile canlanması gibi, insanlığı kurutan vicdanı Peygamber Efendimiz `in gelişi ile tekrar canlandı.” dedi.

Hz. Muhammed'in çocuklara yol gösterici olarak tanıtılması gerektiğini belirten Erkuş, “Bizler toplum olarak çocuklarımıza Hz. Peygamberi maalesef örnek göstermiyoruz. Hz. Peygamberi örnek göstermezsek çocuklarımız ahlak kurallarına uymayan çocuklar olur ve çocuklarımıza Hz. Peygamberi ve Ashabını model göstermessek onlar film karekterlerini ve islam dışı örneklerini kendilerine alırlar ve bizlere yani ailelere düşen görevlerimiz olarak sahabe hayatını mutlaka çocuklarımıza okutarak İslam ahlakı üzerine yetiştirmeye çalışmalıyız. Eğer aile sahabenin hayatını rol model alırsak yemek soframız bile evin suffa meclisleri olur.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programda okul öğrencilerinden Zehra Akbaş isimli kız öğrencinin okuduğu “Kırk Yaşındasın” şiiri ile duygusal anlar yaşanırken, program yapılan dua ile sona erdi.

Program sonunda okul yönetimi tarafından programa katılan katılımcılara, öğrencilere ve ailelerine gül suyu ikram etti. (Ahmet Akyürek-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir