• DOLAR 32.537
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2435.551
  • ...
İlaçtaki katılım payı geri ödeniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`ın İpekyolu ilçesi Kazım Karabekir Caddesi`nde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) karşısındaki Ziraat Bankası mobil aracında ilaç parası verildiğini duyan vatandaşlar buraya akın etti.

Ancak yoğunluktan dolayı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan açıklamada; katılım payı yardımlarının geçici süreliğine durdurulduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili konuşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarının ifadelerine göre; “Ziraat Bankası, SGK binasının karşısına bir mobil araç kurmuş. ‘İlaç paraları veriliyor` diye halk kulaktan duyma bilgilerle oraya akın ediyor. Bu durumda çocuklar bile oraya gidip kendisine hesap açtırıyor. 2015-2016 yılları arasında Yeşil Kartlı olan vatandaşların katkı payı var ise banka bizlere IBAN`ları gönderiyor, bizler de onları sistem üzeri kaydediyoruz. 2015 yılında eczaneye giden vatandaş 8 lira muayene ücreti verirken, bunun 2 lirasını da katılım payı olarak vermekteydi. İşte, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bu biriken katılım payını geri veriyor. Bu durumda kimi vatandaşın 50 TL`lik katılım payı birikirken, kimisinin bin TL`ye kadar birikmiştir. Bu kişinin eczaneye gidip aldığı ilaç sayısına göre değişmektedir. Şu an Van`da da katılım payı yardımları başladı, ancak şu an İpekyolu İlçesine veriliyor ve o da 20 güne kadar durdurulmuştur. 20 gün sonra katılım yardımları yeniden başlayacak ve Van`ın tüm ilçelerine sırasıyla verilecek.” diye belirtildi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir