• DOLAR 32.565
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2427.263
  • ...
  Palu`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elâzığ`ın Palu ilçesinde halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirilen Kutlu Doğum  Programına konuşmacı olarak HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin katıldı.

 Kur`an tilaveti ile başlayan  etkinlik, Mevlid-iŞerif okunmasıyla devam etti.

Ardından mikrofona geçen  HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, yaptığı konuşmada,  ümmetin bugün bu halde olmasının sebebinin kalplerimizde ırk taassubunun olması olduğunu belirterek,  “ Kışın şiddetinden sonra ölen yeryüzü toprağını Allah nasıl baharla diriltiyorsa, cehaletin ve küfrün  sapıklığı ile ölen insanlığı Allah Hz. Muhammed ile diriltti. Vahdet ve kardeşliğin manasını anlamak için, Cezire tül Arab`a gitmek lazım. Bin 400 yıl öncesine gitmek lazım. İnsanlık nasıl bir haldeydi de Rasulullah ile nasıl bir hale geldi, anlamak için o zamana gitmek lazım. Kureyş`in kabileleri yıllarca birbirlerini savaşlarla perişan ettiler. Medine‘de Evs ve Hazreç kabileleri 40 yıl birbirleriyle savaştılar. Allah Peygamberini Kur`an ile gönderdi, İslam ile gönderdi, iman ile gönderdi ve insanlar arasında kardeşlik tesis etti. 40 yıl boyunca birbirlerini öldüren insanlar, İslam`a girince birbirlerini kendi canlarını verecek kadar çok sevdiler. Bizim niye bu hallere düştüğümüzün cevabı burada yatıyor. Bizim kalplerimiz çeşit çeşit oldu. Allah kâfirler için Kur`an`da kullanıyor ya, ‘Sen onları bir sanırsın ama onların kalpleri çeşit çeşittir.` Onların kalplerinde dünya var, makam var, kadın var, şehvet var, ırk taassubu var. İşte bugün biz o hallere düştük. Kimimizin kalbi Kürt oldu, kimimizin kalbi Türk oldu, kimimizin Fars oldu. Kalplerimiz çeşit çeşit oldu birliğimiz dağıldı, gücümüz gitti birbirimize düştük, birbirimizi katlediyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Program Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devem etti.  Yapılan dua ile etkinlik son buldu.   ( Ebubekir Yavuz- İLKHA)

 










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir