• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
Lavrov ve Kerry Suriye konusunu görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MOSKOVA: Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye'de ateşkes sürecinin devam etmesi için atılacak somut adımları görüştükleri bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD tarafının isteği üzerine Lavrov ve Kerry arasında Suriye krizinin ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Görüşmede, Suriye'de çatışmalarının durdurulmasına ilişkin, ABD ve Rusya arasında 22 Şubat'ta varılan anlaşmayla sağlanan ateşkesin sürdürülmesi, insani yardım ulaştırılan yerlerin kapsamının genişletilmesi ve terörizme karşı etkin mücadele için atılacak somut adımların ele alındığı ifade edildi.

Tarafların, Suriye krizinin çözümüne yönelik görüşmelerin, Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında, Suriye hükümeti ve muhalefetteki bütün unsurların katılımı ile devam ettirilmesi konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

İki ülke dışişleri bakanının ayrıca, Suriye -Türkiye sınır geçişleri ile Ukrayna krizinin çözümüne yönelik, Minsk anlaşmalarının uygulanması konularını da değerlendirdikleri belirtildi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir