• DOLAR 32.54
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2488.604
  • ...
Ağrı`dan çatışmaların mağduru halka yardım eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur, Cizre, Nusaybin, İdil gibi bölgedeki çeşitli ilçelerde çıkan çatışmalardan dolayı mağdur olan halka yönelik Umut Kervanı Yardım Platformunun başlatmış olduğu yardım çağrısına Mustazaflar Cemiyeti Ağrı ve Doğubayazıt şubeleri destek verdi.

Şehir merkezlerinde yaklaşık 4 aydan beri devam eden çatışmalardan dolayı bölge halkı temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma geldi. Halkın bu durumuna kayıtsız kalmayan İslami sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları yardım çağrıları duyarlı halk tarafından karşılık buldu. Bu kapsamda Mustazaflar Cemiyeti Ağrı ve Doğubayazıt şubelerinin toplamış olduğu ayni yardımlar platform merkezine gönderildi.

Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı M. Ali Ortaç, "Mustazaflar Cemiyeti olarak bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur edilmiş halkımıza yönelik yaptığımız yardım çağrısına Ağrı ve ilçelerinden hayırsever kardeşlerimiz karşılık verdiler ve ayni yardımları getirdiler. Bizler de bu ayni yardımları bir kamyona yükledik ve o yardım kamyonumuzu başta Sur ve Cizre olmak üzere malumunuz bölgedeki diğer çatışmaların yaşandığı ve bu çatışmalar da mağdur duruma düşmüş halkımıza ulaştırdık. Bu hayırlı işte katkısı olan halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah halkımıza hizmetlerimizi sürdüreceğiz. İslami referansa sahip Mustazaflar camiası olarak, STK olarak halkımızın hizmetinde bulunmaya devan edeceğiz Allah nasip ederse." dedi.

"Bir gecede mağdur ve muhtaç duruma düşebiliriz"

Ortaç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şunu da unutmamak lazım mağdur duruma düşmek hepimize yakındır. Hepimiz bir gecede Sur'daki, Bağlar'daki, Nusaybin'deki ve yahut Yüksekova'daki vatandaşlarımız gibi Allah etmesin bir gecede mağdur ve muhtaç duruma düşebiliriz. Dolayısıyla çatışmanın yaşanmadığı diğer bölgelerdeki halkımızın bu konuda hassas davranması temennimizdir. Bu hayır faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Temennimiz bu halkımızın mağduriyetinin bir an önce son bulmasıdır." (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir