• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
Konya ve Ağrı`da Siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konya ve Ağrı'da Siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda Konya ve Ağrı'da dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Konya'daki ödül töreni Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi dernek binasında düzenlendi. Törene katılan Peygamber Sevdalıları Platformu Konya İl Koordinatörlüğü dönem sözcüsü Mehmet Zülfİ Tan, kentte dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

İlde 16 kişi siyer sınavında dereceye girdi. Düzenlenen ödül takdim töreninde Mehmet Tevfik Özkılavuzoğlu umre ödülü kazanırken, 1 kişi dizüstü bilgisayar, 2 kişi kitap seti, 2 kişi tefsir seti, 2 kişi MP4 müzik çalar, 2 kişi tablet bilgisayar, 4 kişi eşarp ve 2 kişiye de futbol topu ödül olarak verildi.

Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda Umre ödülünü kazanan Mehmet Tevfik Özkılavuzoğlu, duygu ve düşüncelerini aktardı.

Özkılavuzoğlu, “Umre ödülünü kazandığımı öğrendiğimde başta çok heyecanlandım, Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyorum. Bu sayede Umre'ye gitmiş olacağız. Daha önce de Siyer sınavlarına katılmıştım, bu yıl da katıldım. Düzenli bir şekilde çalıştım ve kazandım. Bu tür sınavların devamını diliyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Ağrı'da dereceye girenlere de ödülleri verildi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Ağrıda yaklaşık 3 bin kişi katılmıştı. Ağrı'da 18 kişi dereceye girerek hediye almaya hak kazandı.

Sınav hakkında konuşan Eğitimci M. Nacmi Karaoğlan,  "Toplumumuzun ,özellikle gençliğimizin bu tür çalışmalara ihtiyacı var. Gençlerimiz ahlaki olarak Resulullah'a benzedikçe toplumumuz daha da güzelleşir." diye belirtti.

Platform adına hediyeleri kazananlara teslim eden İlhami Bulan ise şunları söyledi: "Peygamber Sevdalıları olarak yapmış olduğumuz Siyer sınavına Ağrı'dan 18 kişi dereceye girerek hediye almaya hak kazandı. Bu aslında sadece bir sınav değil, bu en sevgiliyi, en değerliyi okuma, aynı zamanda anlama ve yaşantısındaki incileri kendi hayatımıza nakşetme fırsatıdır. Bu ödülleri  aslında bir gönül alma, teşvik olarak değerlendirebiliriz. Bize göre aslında o kitapları okuyan herkes, Resulullah'ın hayatından kendi hayatına bir fiil ,davranış, düşünce alan her kardeşimiz aslında kazanmıştır. Buradan sizin vesilenizle tüm Ağrılı kardeşlerime bir çağrıda bulunmak istiyorum; bir derya olan Peygamberimizi tanıma adına her sene yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı bir fırsattır. 7'den 70'e herkes bir evlat, bir baba, bir eş, bir dede olarak… onu tanımalı ve hayatına onunla zenginlik katmalıdır." (Mehmet Ali Ekinci - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir