• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kadınlardan örnek kitap okuma etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde kadınların meslek edinip istihdam sağladığı çok amaçlı toplum merkezi (ÇATOM) da kurs gören yaklaşık 120 kursiyer ile 10 eğitimci, kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için her gün saat 10.30 ile 11.00 arası kitap okuma saati olarak belirlediler.

Tek sıkıntılarının kitap azlığı olduğunu belirten kursiyer ve eğitimciler, okumaları için hayırseverlerden kitap bağışı talebinde bulundular.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ÇATOM Müdürü Leyla Onur Yanar, "Kadınlar arası kitap okuma kültürünün geliştirilmesi ve alışkanlığın edinilmesi için Kızıltepe ÇATOM merkezinde ara sıra kitap okuma saatleri düzenlenmekteydi. Kütüphane haftasında verilen bir kararla ÇATOM merkezindeki tüm atölyelerinde ve tüm katılımcıları kapsayacak şekilde her gün saat 10.30'da bütün kadınlar kitap okunmasına karar verildi ve bu karar bugün itibariyle uygulamaya geçirildi. Kadınlar ÇATOM’un kitaplığından faydalanıyorlar ama kitap sayımız yetersiz olduğu için bu anlamda yeterli desteği sunamıyoruz. Hayırseverlerden kitap desteği bekliyoruz. Kitap desteğinde bulunmalarını rica ediyoruz. Çünkü toplumu yetiştiren kadındır kadın ne kadar bilgili ve kültürlü olursa toplum da o kadar bilinçli ve kültürlü olur." dedi.

Kitap okumak isteyen kadınları ÇATOM’a beklediklerini söyleyen Yanar, “Tüm kitap severleri okuma saatlerimizde ÇATOM’a davet ediyoruz. Farkında ve anlamlı bir yaşam için kitap okumamız lazım.” diyerek kitap okumanın önemine dikkat çekti. (Mehmet Aslan-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir