• DOLAR 32.504
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2488.163
  • ...
Büyük Salkım`da Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalılar Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından Merkez Karaköprü ilçesinin Büyük Salkım Mahallesi'nde " Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Büyük Salkım Camiinde yapılan Kutlu Doğum etkinliği, cami imamı Mustafa Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından program Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu`nun okuduğu mevlid-i şerif ile devam etti.

Programda Hz Muhammed'in hayatından kesitler sunan Hamza Küçükbayrak, Vahdet ve kardeşlik konulu bir konuşma yaptı.

Hz Muhammed'in daha iyi anlaşılması için bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin temasının “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” olduğunu belirten Küçükbayrak, “Her yıl Kutlu Doğumlarda bir tema seçiliyor, bunun sebebi Peygamber efendimizin o yönünü iyi anlayıp o yönünü hayatımıza tatbik etme isteğimizdir. Allah`ın dini birdir, Allah`a inanan insanların hepsi kardeştir. Peygamber efendimiz ırkçılık ve kavmiyetçiliği şiddetle yasaklamıştır. Yeryüzünün neresinde yaşarsa yaşasın, dili, rengi kavmi ne olursa olsun, eğer kişi ben Müslümanım derse o bizim kardeşimizdir” dedi.

Hz Muhammed'in vahdet ve kardeşlik üzerine olan hadislerini hatırlatarak konuşmasına devam eden Küçükbayrak, Müslümanların kardeşlik ve vahdeti esas almadıkları zaman parçalanıp, dağılacaklarını söyledi.

Aramıza fitne tohumu ekmeye çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğini belirten Küçükbayrak, “Bugün dünyanın neresinde bir insan zulme uğruyorsa, nerede bir insanın kanı akıyorsa o insan Müslümandır. Bakın Suriye`ye, Filistin`e, Mymar`a, Afganistan`a çok ucuz olmuş Müslümanın kanı. Eğer Müslüman topluma fitne düşerse paramparça olur. Aramıza fitne tohumu ekmeye çalışanlara fırsat vermeyelim. Kürt ve Türk, Arap ile Zaza artık birbirleriyle kardeş olmuşlardır. Bunlar birbirinden asla ayrılamazlar. Hepimiz kardeşiz, İslam hepimizi kardeş kılmıştır” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşma ve okunan ilahilerden sonra katılımcılara platform tarafından hazırlanan "Peygambere uyun ki Allah sizi sevsin" adli kitap hediye edildi. Program okunan dua ile sona erdi. (Ramazan Casuk- İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir