• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
Muhtaç öğrenciler yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) İlahiyat Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden örnek davranış. Öğrenciler, yardıma muhtaç öğrenciler yararına kermes düzenledi. Kermesten elde edilen gelir, muhtaç öğrencilere dağıtılacak.

İlahiyat Bilimleri Fakültesi önünde gerçekleştirilen kermese yoğun katılım oldu. Düzenlenen kermes hakkında İLKHA’ya bilgi veren İlahiyat Bilimleri Fakültesi öğrencisi Recep Tayyip Özgüç, kardeşlik hukukuna dikkat çekti.

Özgüç, “Bugün yapılan kermes kardeşliğimizi pekiştirdi. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir Hadis-i Şerif’inde ‘Kişi, kendi nefsi için istediğini Mü’min kardeşi için de istemedikçe gerçek anlamda iman etmiş sayılmaz.’ diye buyuruyor. Biz bugün kendimiz için istediğimizi kardeşlerimiz için de istedik. Nasıl ki bizler okulda maddi zorluğa düşmek istemiyorsak, kardeşlerimizin de maddi sıkıntıya girmelerini istemiyoruz. Bunun için de maddi sıkıntı çeken öğrenci kardeşlerimizin sıkıntısını bir nebze de olsa hafifletmek için böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Katılım gösteren herkese teşekkür eden öğrencilerinden Ali Hamza Tör de “Bu kermesi sadece Allah rızasını gözeterek yaptık.  Bunun diğer kardeşlerimiz için de örnek teşkil etmesini umuyoruz. Gelen yardımlar yardıma muhtaç kardeşlerimize verilecektir. Beklediğimizden daha yoğun bir katılım oldu. Katılım gösteren tüm kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

İlahiyat Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin bu tür etkinlikleri düzenlemesinin kendisini sevindirdiğini kaydeden Muhammed Sıddık Tekbaş, bu gibi hayırlı etkinliklerin devamını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti. (Mahsum Tunç/Salih Keskin - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir