• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Bakanlar Sur'da incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Sur İlçesini ziyaret ederek bir takım incelemelerde bulundu.

Ziyarette Bakanlara Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin ve bakanlıkların üst düzey bürokratları eşlik etti.

Bakanlar ve beraberindekiler ilçedeki olaylarda zarar gören tarihi Suriçi bölgesini ve olaylarda yakılan Kurşunlu Camii'yi  ziyaret etti. Heyet, buradaki incelemelerinin ardından esnaf ziyareti yaptı.

 Sur esnafı ile sorunları ve sıkıntıları hakkında görüşmeler yapan Bakanlar, esnafa imkanlar dâhilinde gereken yardımı yapacaklarını söyledi.

Ziyarette esnaflarla ilgilenen Bakanlar daha sonra programlarına devam etmek üzere ilçeden ayrıldı.

Bakanlar STK temsilcileriyle yemekte bir araya geldi

Öte yandan Bakanlar temasları kapsamında Diyarbakır'da faaliyet gösteren STK temsilcileriyle de yemekte bir araya geldi.

Yemekte Bakanlara Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin ve bakanlıkların üst düzey bürokratları eşlik etti.

 Toplantıda, son dönemde bölgede yaşanan olayların değerlendirilmesi yapıldığı ve bölgedeki sorunların çözülmesi adına görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi. (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir