• DOLAR 32.501
  • EURO 34.588
  • ALTIN 2490.09
  • ...
Azmi onu kaligrafi sanatçısı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezde yaşayan lise öğrencisi Abdurrezzak Bozkurt, daha önce hiç eğitimini görmediği ve merak saldığı için kaligrafi sanatını tabaklar üzerinde yaptığını, bunun da halk tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

6 ay önce kaligrafi sanatına merak salan Abdurrezzak Bozkurt, okulda ve evinde kaligrafi sanatıyla uğraşıyor. Batman Endüstri Meslek Lisesi’nde elektrik bölümünü okuyan ve sanata büyük bir ilgi duyan Bozkurt, sanatıyla neredeyse tüm eş dostlarına hatıra hediyeler veriyor.

Eskiden beri yazılara ve sanata merakının olduğunu söyleyen Bozkurt, “Okulumuzun Gaziantep’e düzenlemiş olduğu bir gezi katıldım. Gezide Latin hat (kaligrafi) sanatı yapan bir usta ile karşılaştım. Kaligrafi sanatına merakım daha da artı. Hiçbir yerde eğitimi almadan 6 ay içerisinde kendimi geliştirdim. Şu ana kadar birçok eş dosta tabak üstüne yaptığım kaligrafi sanatımı hediye ediyorum. Kendimi daha da geliştirmek için eğitim almak istiyorum ancak Batman’da kaligrafi sanatının eğitimi verilmiyor. Bu nedenle ilerde Arapça ve Latin hat sanatından batı illerine gidip eğitim almaya niyetim var. Arapça yazmayı bilmediğimden alacağım eğitimle ileride Arapça da yazacağım.” dedi.

Kaligrafi sanatını hobi olarak yapacağını belirten Bozkurt, “Kaligrafi sanatını ileride bir iş değil de hobi olarak yapmak istiyorum. Bu sanatla uğraştığım da üzerimdeki tüm yorgunluğumu atıyorum. İnsanda istek ve azim olduktan sonra başaramayacağı bir şey yoktur. İnsanı hayata motive etmek için sanatla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Batman’daki Kültür Merkezi, Halk Eğitim merkezi ve halk evlerinde böyle sanatlarla uğraşan veya ilgili kişiler olmadığından dolayı Batman’da eğitimi verilmiyor. Batman’da bu kaligrafi sanatı veya başka sanatlar olsun Halk Eğitim veya Kültür Merkezinde kurslarının açılmasını isterim. Bu sanatlardan herkes yaralansın. Kaligrafi sanatı güzel bir sanattır burada kursu olmadığı için bu sanatla ilgili insan bir şeylerde yapamıyor. Eğitim verecek kişi olmadığı için kendi kendimi geliştirdim.” şeklinde konuştu. (M.Sait Çelik – İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir