• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Adana'da Adli Tıp Şube Müdürlüğü adliye binasına taşındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Adana Grup Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Adli Tıp Şube Müdürlüğünün daha hızlı hizmet verebilmesi amacıyla Adana Adliyesi ana hizmet binasına taşındığı bildirildi.

Adli Tıp Şube Müdürlüğünün adliyeye taşınması ile birlikte adli hizmetlerin daha etkili ve hızlı olacağını ifade eden Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Adli tıp hizmetlerinin adliye binasında verilmesi, hem kolluk görevlilerine hem de yargı mensuplarımıza kolaylıklar sağlayacaktır. Adli tıp uzmanlarımız, hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızla sürekli iletişim halinde olarak adli hususlarda daha etkili hizmet alabileceğiz. Adli Tıp Kurumu Başkanlığının bu uygulamasıyla, süreçlerin kısalmasını ve daha kolay hale gelmesini bekliyoruz" dedi.

Taşınma ile birlikte daha önce yaşanan kargaşa ve zaman kaybının önüne geçileceğini belirten Yeldan, Adana Adliyesi’nin zemin katında bir adli tıp uzmanı ve 3 memurla hizmet verecek olan Adana Adli Tıp Şube Müdürlüğünde Cumhuriyet Başsavcılığı, ceza infaz kurumları ile jandarma ve polis merkezleri aracılığıyla gelecek olan müşteki, mağdur ve şüphelilerin gerekli muayeneleri yapılarak adli raporları düzenleneceğini kaydetti.

Ayrıca resmi yazı ile getirilecek olan bu kişilerin darp-cebir, kesici delici alet yaralanması, trafik kazası, yüzde sabit iz, fiili algılama muayenesi, yaş tayini, duyu veya organlardan birinin işlevinin sürekli zayıflaması veya yitirilmesi niteliğinde olup olmadığı hususu, zehirlenmeler, ateşli silah yaralanması, iş kazaları ve yanıkla ilgili istenilen muayeneleri yapılarak adli raporlarının hazırlanacağını bildirdi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir