• DOLAR 32.548
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.843
  • ...
Soğuk bölgelere giden araç sahipleri dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sürücülerin kış ayları boyunca uymak zorunda oldukları kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2016 tarihi itibari ile sona erdi. Bugünden itibaren sürücüler araçlarında yaz lastiklerini kullanabilecekler.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan lastik satıcıları, araç sahiplerine önemli uyarıda bulunarak, kış lastiğinden yaz lastiğine geçiş sürecinde bulundukları bölgedeki hava sıcaklığı değerlerine dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Bugünden itibaren Van merkezde oturan araç sahiplerinin yaz lastiklerini taktırabileceklerini belirten Eşref Kara isimli lastik ustası, “Bugünden itibaren Van merkezdeki araç sahipleri, araçlarının lastiklerini değiştirebilirler. Son birkaç haftadır Van’da kar yağışı var ancak dolu ve buzlanma riski yok. Zaten meteorolojiden edindiğimiz tahminlere göre; gelecek haftadan itibaren hava sıcaklıkları mevsim normallerine göre seyredecektir. Bundan dolayı Van merkezdeki ticari araçlar ve normal otomobil sahibi vatandaşlar, kış lastiklerini değiştirip yaz lastiklerini taktırabilirler.” dedi

İlçelere giden araç sahipleri dikkat!

1 Nisan'dan itibaren Türkiye genelinde zorunlu kış lastiği uygulamasının kalktığını, ancak yükseklikten dolayı bölge ilçelerine doğru yolculuk yapan sürücülerin araçlarının lastiklerini değiştirmekte acele etmemesine dikkat çeken Kara, “İlçeler için aynı şeyi söyleyemeyiz. İlçelerin hem yolları bozuk hem de yükseklik fazla olduğundan dolayı kar yağışları aynen devam ediyor. Kar yağışından dolayı kapanan ve buzlanan yollar vardır. Bu sebepten dolayı oralara gidecek araçların yaz lastiklerini taktırmakta acele etmesinler ve kış lastikleriyle bir süre daha beklesinler. Özellikle ilçelere giden ve ilimizde pazarlama işini yürüten ticari araç sahipleri bu konuda dikkat etsinler. İlla yasak kalktı diye lastiklerini değiştirmelerine gerek yok.” şeklinde uyardı.

Geçtiğimiz dönem kendileri için yoğun bir sezon olduğunu ifade eden Kara, birkaç hafta sonra bu kez de yaz lastikleri için yoğunluğun başlayacağını ifade etti.

Kara, “Bu yıl bayağı yoğun bir sezon geçirdik. Kış lastik uygulamasından dolayı baya bir lastik taktık. Bu yıl yine lastik taktırmayanlar oldu ve böylece o kişiler kendilerini riske atmış oldu. Kış sezonun bizim için yoğun olurken, şu anda yaz sezonuna girmiş bulunmaktayız. Bu sebepten dolayı gelecek hafta içerisinde yaz lastiklerin taktırılmasıyla yine yoğun bir sezona gireceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

Yüksek kesimler için ve ilçelerde devam eden kar yağışı ve buzlanmadan dolayı uyarılarda bulunan Ömer Uygur isimli lastik ustası ise “Kar yağma ihtimali yüksek, ilçelere doğru giden araç sahipleri dikkat etsiler. Zorunlu kış lastiği Türkiye geneli olan bir uygulamadır. Bilindiği üzere bölgemizde kış erken gelir ve geç biter. Bu sebepten dolayı yaz lastikleri için araç sahiplerinin acele etmemesinde fayda olduğunu düşünmekteyiz. Sürücüler kış lastikleriyle bir müddet daha beklesinler.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir