• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
Muayene kuyruklarında bekleyen hastalar tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi olmak isteyen hastalar, gecenin saat birinde ve ikisinde sıra kuyruğuna girmek zorunda kalıyor. Sadece sıra kuyruğu değil doktor bekleme sıkıntısının da olduğunu iddia eden hastalar ve yakınları mağdur olduklarını dile getirildiler.

Türkiye’de bir dönem, sabahın beşinde ve altısında hastanelere gidip kuyruklarda saatlerce sıra bekleyen hastaların görüntüleri hafızalardaki yerini koruyorken, aynı sorunun Adıyaman’da hâlâ devam ettiğini ifade eden vatandaşlar, yetkililere tepki gösteriyor.

“Bir şey yapamayız orası üniversite hastanesi”

Yaşadığı sıkıntıları anlatan Fatih Ok, acil servis doktorunun olmadığını belirterek şunları söyledi: “Saat 07.05’de hastaneye geldik saat 10.30’a kadar doktor yok. Başka bir hastanın saat 14.00’de acil servise gelip doktor beklediğini, doktorun ise ancak gece saat 22.30 da geldiğini gördük. Sağlık Bakanlığının iletişim merkezi olan 184’ü aradığımızda ise bize cevap olarak ‘bir şey yapamayız orası üniversite hastanesi’ diyorlar.”  

“Bekliyoruz ve hâlâ doktor yok”

Hastanede doktor eksikliği olduğunu ifade eden Ok, “Hastalar resmen kapının önünde can çekişiyor. Hastane görevlileri burada doktor sayısı az, bu sebepten biz de bir şey yapamıyoruz diyorlar. Bekliyoruz ve hâlâ doktor yok.” dedi.

“Adıyaman halkı olarak bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz”

Hastanede sıranın da sırasına girdiklerini belirten Ramazan Özen, “Gece saat 02.00’de sıra alamaya geliyoruz. Sabah 04.30’a kadar bekliyoruz ve ancak sıra alabiliyoruz. Bazen de alamıyoruz. Muayene olduktan sonra doktor bize 14.00’de sonuçları getirin diyor. O saatte gidiyoruz doktor yerinde yok. Bize diyorlar ki saat 16.00’da gelin ve gidiyoruz, yine doktor yerinde yok. Adıyaman halkı olarak bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz.” diye konuştu.

Yıllardır aynı sorunu yaşadıklarını iddia eden Özen, “Bu sıkıntı Adıyaman’da senelerce yaşanıyor. Kimse bu sıkıntıyı çözmek için çalışmıyor. Hiçbir yetkili bu konuda açıklama yapmıyor. Biz Adıyaman halkı olarak bu sıkıntının derhal çözülmesini istiyoruz.” dedi. (Yakup Söğüt - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir