• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
`Kutlu Doğumu sabırsızlıkla bekliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Hilvan ilçe koordinatörlüğünün 3 Nisan Pazar günü saat 13.00 Hilvan Devlet Hastanesi arkası toplantı ve miting alanında yapılacak olan Kutlu Doğum Etkinliğinin hazırlıkları sürerken ilçe esnafı platformun düzenleyeceği Kutlu Doğum Etkinliğini öncesi duygularını İLKHA (İlke Haber Ajansı) ile paylaştı.

İlçe esnafından Mehmet Özdemir, Kutlu Doğumların sürekli yapılması gerektiğini ve bu vesileyle insanların bilinçlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Kutlu Doğum programlarının yapılması çok iyi çünkü gençlerimizin çoğu Peygamberimizi tanımıyor gençlerin düştüğü halleri görüyorsunuz yani bu etkinliklerin yapılması gerekiyor. Bu tür etkinlikler vesilesiyle gençlerimiz azda olsa peygamberini tanıyor. Çoğu insanlar var Kelime-i Şehadet getirmesini bilmiyor böyle etkinlikler oldu mu millet daha bilinçlenir bu gibi etkinlikler çok anlamlı bence" dedi.

Kutlu Doğum etkinliği ile ilgili duygularını paylaşan diğer bir esnaf Mehmet Kadri Macat ise "Kutlu Doğum Etkinliği Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) tanıma etkinliğidir. Hz Muhammed` i tanımak için hayatını bilmemiz lazım. Bu tür etkinliklere katıldığımız zaman Resûlullah tanımış oluyoruz hayırlı bir iş ve hayırlı bir etkinliktir herkesin katılmasını isterim." ifadelerini kullandı.  

Kutlu Doğum etkinliğinin barış sevgi kardeşlik getirmesini dileyen terzi esnafı Mustafa Deme, "Öncelikle şunu söyleyeyim bu organizasyonu yapan Peygamber Sevdalılarına çok teşekkür ediyoruz. Böyle hayırlı bir işe öncü oldukları için Allah kendilerinden razı olsun. Peygamber (sav) bu dünyada en büyük rehberimiz ve önderimizdir. Allah bizi onun yolunda ayırmasın, o yol üzerinde ayaklarımızı sabit kılsın. Her sene etkinliğe katılıyoruz Allah herkese katılmayı nasip etsin. İnşallah kazasız belasız güzel bir etkinlik olur. Böyle etkinliklerin bizlere barışı, sevgiyi, kardeşliği getirmesini umuyorum." şeklinde konuştu.

Etkinliğin yapılmasını sabırsızlıkla beklediğini ifade eden İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yakup Hariş, "Kutlu Doğum esnasında en çok hoşuma giden şey insanların bayrakları sallayışıdır. Efendimizin adı anıldığı zaman salavat getirmeleri ve bazılarının ise cezbeye gelmeleridir. O günü sabırsızlıkla bekliyoruz küçük büyük demeden bütün insanların etkinliğe katılması gerekiyor. "diye konuştu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir