• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Suriyeli gencin tekerlekli sandalye sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’deki iç savaştan kaçarak ailesi ile birlikte Gaziantep’e yerleşen ve savaştan kaçarken tekerlekli sandalyesini Suriye’de bırakmak zorunda kalan zihinsel ve fiziksel engelli Yusuf Abdusselam, hayali olan tekerlekli sandalyeye aylar sonra kavuşmanın mutluğunu yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi tarafından kendisine verilen tekerlekli sandalyeye kavuşan Abdusselam, mutluluğu görülmeye değerken, anne Leyla Abdusselam da Suriye’de yaşarken oğlunun tekerlekli sandalyesi olduğunu, ancak savaştan kaçarken yanlarında getiremediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla Suriyeli Yusuf Abdusselam’ı evinde ziyaret eden Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, aileyi ziyaret etti.

Aileyle yakından ilgilenerek sohbet eden Çelebi, Şahin’in tekerlekli sandalyeyi bizzat takdim etmek istediğini, ancak yoğun programı nedeniyle gelemediğini ve ilk fırsatta aileyi ziyaret edeceğini söyledi.

Yusuf’un aylardır sokağa çıkamadığını anlatan anne Abdusselam, “Aylardır sokağa çıkmaya hasretti. bundan böyle rahatlıkla sokağa çıkabilecek, gezebilecek.”diyerek oğlu ile aynı mutluluğu yaşadı.

Tekerlekli sandalyesine kavuşan Yusuf’un ise mutlu olduğu görüldü.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir