• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
İşte Nusaybin'deki yıkımın boyutu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde açılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması için polis ve askerlerin 14 Mart’ta başlattığı “Atmaca-7 Nusaybin Müşterek Özel Birlik Operasyonu” sürürken yaşanan tahribatın her gün yeni bir boyutu ortaya çıkıyor.

Fotoğraflarda, çatışmaların şiddeti ve yaşanan patlamalar nedeniyle yaşanan yıkım görülüyor.

Mardin Valiliği; Dicle, Fırat, Kışla ve Abdulkadir Paşa mahallelerinde yoğunlaşan operasyonlarda şuana kadar 227 PKK’linin öldürüldüğünü, 96 barikatın kaldırıldığını ve 227 el yapımı patlayıcının imha edildiğini açıkladı.

En son 14 Aralık 2015 günü Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir ilçelerinde ilan edilen ve 21 Aralık'ta ilçe genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı, 24 Aralık'ta kaldırılmıştı. Operasyonların ardından PKK'lı teröristler, 4 mahallenin yanı sıra Suriye sınırında yer alan Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerinde de kazdıkları çukurlara ve kurdukları barikatlara patlayıcı tuzaklamıştı.

400'ü aşkın çukur kazılan, barikat kurulan, patlayıcı tuzaklanan ilçede, PKK’nin dağ kadrosundan gelenlerin de aralarında bulunduğu 350 dolayında silahlı PKK’li bulunuyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir