• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Gümrük Teftiş Kurulu: Doğan petrol kaçakçılığı yapmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Akaryakıtta gümrük vergisi sıfır” diyen Doğan`ı mevzuat yalanlıyor. Çünkü, ithalatta KDV gümrük vergisi tanımına giriyor. Bu da eksik ödenmiş

Petrol Ofisi'nde (POAŞ) örgütlü bir şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma sona eren ve 23 yıla kadar hapsi istenen Aydın Doğan, medyası üzerinden algı operasyonuna sarıldı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Gümrük Bakanlığı'nın hazırladığı raporlara yer verilen, savcı Adem Meral'in hazırladığı iddianamede kaçakçılık yaptığına dair iddialar güçlü belgelerle kanıtlanan Aydın Doğan, geçtiğimiz hafta medyasından "Olmayan vergi nasıl kaçırılır" başlığıyla bir haber yayınladı. Yalan haberle kamuoyu önünde aklanmayı amaçlayan Aydın Doğan'ın maskesi Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu'nun raporuyla düştü.

VERGİ VAR

Aydın Doğan'ın 'akaryakıt kaçakçılığı' suçlamasıyla ilgili hazırlanan iddianameye dayanak oluşturan raporda, beyanname düzenlenen 56 sevkıyatın Türkiye Gümrük İdaresi'ne daha düşük birim değerden beyan edildiği, böylece 6 milyon 328 bin dolarlık eksik beyan yapıldığına ilişkin belgelere yer verildi. İthalatta eksik vergi ödemek için gerçeğe aykırı fatura beyan eden Doğan'ın şirketi POAŞ'ın ithalatta tahsil edilmesi gereken KDV'yi kaçırdığı tespitine yer verildi.

7 GÜMRÜKTE EKSİK BEYAN YAPMIŞ

POAŞ'ın 2001-2007 döneminde 7 gümrük müdürlüğünde eksik beyan yaptığı da raporla ortaya çıktı. Aydın Doğan'ın Haramidere Gümrük Müdürlüğü'nde kayıtlı beyannamelerde 844 bin, Trabzon Gümrük Müdürlüğü'nde 14 bin, Samsun Gümrük Müdürlüğü'nde 1 milyon, Aliağa Gümrük Müdürlüğü'nde 466 bin, Ataş Rafineri Gümrük Müdürlüğü'nde 2.9 milyon, Antalya Gümrük Müdürlüğü'nde 425 bin, Derince Gümrük Müdürlüğü'nde ise 600 bin dolarlık eksik beyanda bulunduğu anlaşıldı.

sabah

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir