• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
Nusaybin`de çatışmalar devam ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK mensuplarının yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından TSK ve emniyet unsurlarınca 2 hafta önce başlatılan operasyon sürüyor.

Bugüne kadar 107 PKK'lı etkisiz hale getirildiği, 221 el yapımı patlayıcının imha edildiği, 96 barikatın kaldırıldığı müşterek operasyon, özellikle Fırat, Dicle ve Abdulkadirpaşa mahallelerinde yoğunluk gösteriyor.

Söz konusu mahallelerde çembere alınan PKK mensuplarıyla aralıksız mücadele eden Kolluk güçleri, PKK'lılara sık sık "teslim olun" çağrısı yapıyor. PKK'lılar ise gizlendikleri evlerin duvarlarında açtıkları deliklerden ateş açıyor. Kolluk güçleri ile PKK'lılar arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor.

Bomba imha uzmanları da PKK'lılardan temizlenen bölgelerdeki el yapımı patlayıcıları tespit edip imha ediyor.

Tahliye işlemleri sürüyor

PKK saldırılarından duydukları endişe nedeniyle ilçedeki binlerce vatandaş, evlerini terk etmek zorunda kalarak başka il ve ilçelere yerleşti, imkanı veya gidecek yeri olmayanlar ise yaşamını evlerinde sürdürüyor.

Evlerinden çıkmak isteyen ve kolluk güçlerinden yardım talebinde bulunan 486 vatandaş, asker ve polisler tarafından tahliye edildi.

İlk etapta ilçedeki spor salonuna götürülen vatandaşlar, sağlanan desteğin ardından istedikleri adreslere güvenle ulaştırılıyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir