• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
Siyer Sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 30 Ocak 2016 tarihinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda dereceye giren adaylara Diyarbakır`da düzenlenen programla çeşitli ödüller verildi. Düzenlenen programda 4 kişiye umre ödülü olmak üzere dereceye giren 223 kişiye çeşitli ödüller verildi.

Özel bir konferans salonunda gerçekleşen programa Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve il yönetimi, Kayapınar İlçe Müftüsü Sırrı Şık, Sur İlçe Müftüsü Ramazan Turan, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ile Siyer Sınavı`nda dereceye giren adaylar ile yakınları katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavet ile başlayan programın selamlama konuşmasını, Kayapınar İlçe Müftüsü Sırrı Şık ile Sur İlçe Müftüsü Ramazan Turan yaptı.

İlk selamlama konuşmasını yapan Kayapınar İlçe Müftüsü Sırrı Şık, bozulmuş dünya düzeninin ıslah çalışmaları ile düzelebileceğini söyledi.

Islah çalışmalarının çoğalması gerektiğine dikkat çeken Şık, “Islah çalışmaları en azından ifsat çalışmaları kadar olmalıdır ki derin bir nefes alma şansı yakalayabilelim. Ne zamanki bozulan, ifsat olmuş, kokuşmuş, çürümüş dünya düzenine bir Müslüman el dokundurursa işte o zaman Allah`ın izniyle ıslah çalışmaları gün yüzüne çıkacak ve Allah eski günlerimizi aratmayacaktır. Öğrencilerimizi gençlerimizi peygamber edebiyle Kur`an ahlakıyla yetiştirme noktasında bir gayret sergileyecek olursak Allah`ın izniyle nice hazret unvanına hak edecek insanlar bu toplum içerisinden çıkacaktır.” dedi.

Kayapınar İlçe Müftüsü Sırrı Şık`ın ardından platforma yerini alan Sur İlçe Müftüsü Ramazan Turan ise Anadolu gençliğinde imanın var olduğunu belirtti.

“İstikbal İslam`ın olacaktır”

Sur İlçe Müftüsü Turan, “Bu Kutlu Doğum münasebetiyle Siyer Sınavı düzenleyen kardeşlerimizi tebrik ediyor, sayılarını çoğaltmasını Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyorum. Gençliğimize dikkat edelim. Çocuklarımız Allah`ın bize en güzel hediye ve emanetleridir. Zamanımızda kötü yollara davet edenler çoktur. Biz kendi aile efradımıza dikkat etmeliyiz. Belki zordur ama zoru da başarmamız lazım. Gençliğimizde iman vardır ve bu genlerine işlemiş. Biz ufak bir gayret gösterirsek Allah o imanı dışarı vurur. Yıllarca bu topraklardaki iman ışığını söndürmek için çokları gayret sarf etmiş ama sonunda iman kazanmıştır. Yüzyıllardır Müslümanların imanını zayıflatacak hatta yok edecek çok büyük projeler yapılmış ama muvaffak olamamışlar ve bundan sonrada muvaffak olmayacaklardır. İstikbal İslam`ın olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Program Özlen Ajans sanatçılarından Bilal Güler ve Ferdi Kalkan`ın seslendirdiği ilahi ve ezgileri ile devam etti.

Ödül töreninde konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Adnan Akgönül, “Biz bütün değerlerimizi, kültürümüzü, amaç ve hedefimizi bir zata borçluyuz ve o zat sıradan bir şahıs değildir.  Hz. Adem`den bugüne kadar gelen bütün insanları sıraya dizsek bunlar arasında bir numarayı arasak, o bir numara bütün kainatın ortak tercihiyle Hz. Muhammed (AS) olacaktır. İşte O peygambere gönül verenler, bu sevdayı oluşturacak platform kurarak ismini ‘Peygamber Sevdalıları` koydular. Biz 10 yıl önce yola çıktık. Bu platformun bir hedefi ve gayesi var. Peygamber Sevdalılarının amacı; toplumu içinde bulunduğu fesat tohumlarından kurtarmak ve Allah Resulünün ahlakını, sevgisini ve Kur`an ahlakını kültürünü tekrar toplum için yaygınlaştırmaktır. Bu etkinlikler bunun içindir. İslam toplumun tekrar dirilmesi, canlanması, ihya olması aynen peygamber efendimizin dönemindeki gibi mükemmel bir çizgi üzerine gelmesi için bir ıslah ve dönüşüm faaliyeti içerisine girmiş bulunuyoruz. Bunun mesajını da Kur`an bize öğretiyor.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır ve ilçelerinde siyer sınavında dereceye 223 kişiye ödülleri verildi. Programda Mesut Bağci, M.Nur Baran, Zehra Kaya ve Asiye Duyu umre ödülü alırken, 20 kişi dizüstü bilgisayar, 23 kişi kitap seti, 15 kişi tefsir seti, 14 kişi kol saati, 27 kişi MP4 müzik çalar, 17 kişi tablet, 54 kişi eşarp ve 49 kişiye futbol topu ödül olarak verildi.

Yapılan ödül programının ardından mutluluklarını İlke Haber Ajansı (İLKHA) ile paylaşan ödül sahipleri, önemli olanın peygamberin hayatını öğrenmek olduğunu söylediler.

Sınavda dereceye girerek umre ödülü kazanan Asiye Duyu, sınava çalıştığı kitaptan çok istifade ettiğini dile getirdi.

“Umre hakkımı anneme hibe edeceğim”

Duyu şöyle konuştu: “Sınava çalıştığım kitabi okurken sanki peygamber efendimizin döneminde olduğumu hissediyordum. Sınava çalışma aşamasında baştan sona kadar çok farklı duygular hissettim. Çok faydalı oldu. Bana bu sınavın çok şeyler kattığına inanıyorum. Umreyi kazandım inşallah umre hakkımı anneme hibe edeceğim. Peygamber efendimizden anneye olan saygıyı sevgiyi öğrendik. Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyorum. Bu tür sınavların devamlı olmasını istiyorum.”

Bir başka umre ödülü alan M. Nur Baran ise sınavın kaybedeni olmadığını belirterek, “Birinci kategoriden Diyarbakır üçüncü, Türkiye`de ise 14`üncü sırada yer aldım. Dereceye girdiğimi öğrendiğimde çok sevindim. Gerçekten bu sınavda maddi ve manevi bir kazanç vardır. Maddi kazanç dereceye girmekle olur. Manevi kazanç ise peygamber efendimizin hayatının öğrenmesidir. Bu sınavlara herkesin katılması lazım. Sadece Peygamber Sevdalıları Platformu`nun değil diğer vakıf ve cemaatlerin de böyle hizmetlere imza atması lazım. Umreye de kendim değil annem ya da babamı göndermeyi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

2`inci kategoriden sınava girerek bilgisayar kazanan Sevdanur Beber, seneye daha büyük bir başarı elde etmek istediğini ifade etti.

“Sınavda dereceye giremeyenler üzüntü yaşamasınlar çünkü bu sınavın kaybedeni yoktur”

Sınavda dereceye girmeyenlerin üzülmemesi gerektiğini belirten Beber, sözlerine şöyle devam etti: “Sınava 2`inci kategoriden katıldım ve umreyi hedefliyordum ama umre nasip olmadı. Allah bu sınavı düzenleyenlerden razı olsun. İnşallah seneye umre ödülünü kazanırım. Çalıştığım kitapta peygamber efendimizin hayatını okudum ve hayatıma tatbik edeceğim. Sınavı kaybedenler üzüntü yaşamasınlar çünkü bu sınavın kaybedeni yoktur.”

Hani ilçesinden sınava girerek bilgisayar ödülü kazanan Hüsamettin Öpçin ise herkesin peygamberin hayatını okuyup, O`nun yolundan gitmesi gerektiğini söyledi. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)


















































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir