• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD`li asker ailelerine tahliye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD, Türkiye`de görevli Savunma Bakanlığı personelinin personelin yakınlarına ülkeyi terk etme emri verdi. ABD`nin Avrupa Komutanı General Breedlove, kararın Türk hükümetine danışarak alındığını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri`nin ortak kararı olarak ABD Avrupa Komutanlığı tarafından açıklanan duyuruda, Adana (incirlik Üssü dahil), İzmir ve Muğla`daki personel yakınlarının, devam eden güvenlik endişeleri nedeniyle, güvenli dönüşleri için bu kararın alındığı ifade edildi.

Açıklamada bu durumun kalıcı olmadığının altı çizilirken, askeri personelin savaş kabiliyeti ve Türkiye`deki faaliyetlere destek görevinin sekteye uğramaması amacına vurgu yapıldı.

'Türk Hükümeti'ne danıştık'

ABD ve Türkiye`nin IŞİD`e karşı ortak mücadelede birlik halinde olduğu ve İncirlik Hava Üssü`nün IŞİD karşıtı koalisyonun operasyonlarında kilit rol oynamaya devam ettiği beirtildi. Avrupa Komutanlığı`nın başındaki isim ABD`li General Phillip M. Breedlove imzalı bildiride şu ifadeler kullanıldı:

“Ailelerimizi ve sivilleri bölgeden uzaklaştırma kararını Türk Hükümetine, ABD Dışişleri Bakanlığı`na ve Savunma Bakanlığı`na danışarak aldık.

Bunun asker aileleri için güç olduğunun farkındayız fakat onları güvende tutmak, birliklerimizin savaş kabiliyetini sürdürmek ve güçlü müttefikimiz Türkiye`ye teröre karşı savaşta desteğimizi sürdürebilmek için bu kararı almak zorundayız.”

ABD Dışişleri: Türkiye'nin güneyine gitmeyin

ABD Dışişleri Bakanlığı ayrıca tüm ABD vatandaşlarını "terörist grupların artan tehditleri nedeniyle" Türkiye'nin güneyine gitmemeleri yönünde uyardı.

Kaynak: EUCOM, Reuters, AP

Bu haberler de ilginizi çekebilir