• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Doğup büyüdüğü köye külliye yaptırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl-Diyarbakır yolu üzerinde Genç ilçesi Yayla köyüne bağlı Doğrular mezrasında dört katlı yatılı Kur’an Kursu, Cami altında taziye evi ve imam evlerinden oluşan külliye hizmete başladı.

İstanbul’da inşaat sektöründe çalışan iş adamı Mehmet Nakşibendioğlu tarafından 2 yıl önce başlattığı külliyenin açılışını yaparak köylülerin hizmetine açtı.

2 yıl önce dönemin Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Müftüsü Mecit Can ve Palu şeyhlerinden Zülküf Görür efendi tarafından temeli atılan Külliyede şu anda 18 erkek ve 20 kadın öğrenci ders almaya başladı. Yaz aylarında bu sayının daha da çoğaldığı belirtildi.

Cami ve medreseden oluşan külliye hakkında konuşan görevli Salih Olgun, "Bu eseri yapan Mehmet Nakşibendioğlu’dan Allah razı olsun. Keşke her işadamı memleketine böyle eserler kazandırsa. Kısa süre önce tamamlanan Kur'an Kursu'nda yatılı olarak 18 erkek öğrencimiz mevcuttur. Bayan 20 öğrencimiz bayan hocamızdan derslerini aldıktan sonra evlerine giderler. İyi bir neslin yetişmesi için bu tür müesseselerin çoğalması gerekiyor.” dedi.

“Doğduğumuz topraklara vefa borcumuz vardır”

Köyünde külliye yaptıran iş adamı Mehmet Nakşibendioğlu, iş adamlarına çağrıda bulunarak memleketlerine sahip çıkmaları gerektiğini söyleyerek, "Bizler her ne kadar İstanbul’da yaşasak da aklımız, ruhumuz ve rüyalarımız her zaman doğup büyüdüğümüz baba topraklarımızdadır. Allah nasip etti, bu imkânları bize verdi ama bizler asla memleketimizi unutmamamız lazım. Kardeşim Tayyip ile beraber babamızın adını yaşatmak ve doğup büyüdüğümüz topraklara vefa borcumuz gereği bu eseri ortaya çıkarma kararı aldık. Bizler geçiciyiz, eserler kalıcıdır. Bölge insanı olarak eğitime ağırlık vermek zorundayız. Tüm işadamlarına çağrıda bulunuyorum; memleketimize sahip çıkalım. İyi ve hayırlı bir toplumun oluşmasını istiyorsak, çocuklarımızın dünya ve ahreti için böyle güzel eserlerin yapımına devam edelim." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir