• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Bitlis Valisinden öğrencilere tavsiyeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrencilerin daveti üzerine Bitlis Lisesi’nde düzenlenen programa katılan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, öğrencilere eğitimin önemini anlatarak, tavsiyelerde bulundu.

Okulun Konferans Salonu’nda yapılan programa katılan Çınar, Batının dünü ve bugünü kirli olduğu gibi yarının da kirli olacağını belirterek, öğrencilere kendi değerlerine sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

Bugünlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çınar, “Bugünlerinizi iyi değerlendirin. Biraz fazla göstereceğiniz emek, her yönüyle geleceğinize etki edecektir. Çünkü geleceği sizin eğitim seviyeniz ve ahlaki seviyeniz belirleyecek.” dedi.

Öğrencilere, edebiyat ve sanatın önemi hakkında bilgi veren Çınar, “Sanata, Edebiyata yönelin. İslam medeniyetinde sanat vardı. Bir sanat ihtiyacı vardı. Bir mendilden tutun mezar taşına kadar her şeyde bir sanat eseri vardır. Ta ki batının hastalığı bize geçene kadar bu sanat şaheserleri vardı. Bizim yeniden geçmişteki sanatımıza geri dönüş yapmamız lazım. Allah’ın yarattığı her zerrede bizim düşünmemiz için bir sanat vardır. Bir akrebe, kuşa, yağan kar tanelerine bakın hepsinde bir estetik vardır. Kur’an anayasasında her şey var. Her bir süre ve ayetin dizilişi, sıra dışı kafiyeler var. Edebi sanatı iyi kullanan Araplar, bu muazzamlığı görünce pes ettiler. İşte böyle düşünmemiz için Allah yarattığı her şeyde bir sanat eseri vardır.” diye konuştu.

Suriye başta olmak üzere bölgede yaşanan olaylar hakkında öğrencilere değerlendirmede bulunan Çınar, “Suriye’de yaşananlar, İslam hukukunda olmayan bir durumdur. Bu emperyalistler Müslüman nüfusunun azalmasını istiyorlar. Bunu yapanlar, 100 yıl önce İslam coğrafyasının kalbine saplananlardır. Oynanan oyunların farkına varın.” Şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir