• DOLAR 32.583
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2423.199
  • ...
"Tatil yapmak isteyen berberler dilekçeyle başvuru yapsınlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Berberler Ve Kuaförler Odası Başkanı A.Cemil Değirmenci,  Salı günleri resmi olarak dükkânlarının kapatılması talebinde bulunan berberlerin,   kendilerine yeterli kadar dilekçe ile başvurmaları gerektiğini söyledi.

Değirmenci, odalarına kayıtlı esnafın yıllardır haftalık tatil talebinde bulunduklarını ancak bunun bir türlü resmiyete dökemediklerini belirtti.

Diyarbakır’da bin 500’e yakın berber ve kuaför esnafının olduğuna dikkat çeken Değirmenci, bunlar içerisinde odaya kayıtlı 500 üyenin olduğunu ve devletin tespit ettiği, vergisi olmayan esnaf sayısının da 250 olduğunu söyledi.

Oda olarak kendilerine bağlı esnafa, haftanın belirli bir gününde işyerlerini kapatma veya açmayı belirleme gibi bir yetkilerinin olmadığını dile getiren Değirmenci, özellikle günün koşulları ele alındığı zaman bunun hiç mümkün olmayacağını belirtti.

Diyarbakır esnafının kötü günler geçirdiğini, Salı veya Pazar günleri kapatma konusunda valiliğin, belediyenin veya odanın resmi bir uygulamasının olmadığına dikkat çeken Değirmenci, kapatan esnafın gönüllü olarak kapattığını söyledi.

“Resmi tatil için 400 esnafın başvurması lazım”

Esnafın Salı günleri kapatma konusunda odaya talepte bulunduğunu söyleyen Değirmenci, “Biz de odanın bu konuda yetkisi olmadığı için kapatmak isteğiniz günü bize dilekçenizler beraber bildirin. Biz de sizin adınıza gerekli kurumlara müracaat edelim. Oda olarak bu çağrıları yapmamıza rağmen 500 üye içerisinde sadece 23 üye esnaf dilekçelerini getirdi. Bu sayı da maalesef yetersiz kalıyor.” dedi.

Kapatmak isteyen esnaf sayısının 400’e yakın olması ve dilekçeleri ile başvurmaları gerektiğini söyleyen Değirmenci,  “Elimizde yeterli sayıda dilekçe olacak ki bizde gerekli kurumlara başvurabilelim. Diclekent esnafı kendi aralarında karar alıp Salı günleri kapatıyorlar, bu işin resmi veya hukuki bir yaptırımı yok." diye belirtti.

Sur’da 60’a yakın kuaför var

Sur’da 60’a yakın üyelerinin olduğunu bunlar içerisinde sadece 18 esnafın kendilerine üye olduğunun altını çizen Değirmenci,  devletin Sur esnafına yaptığı 3 bin TL yardımdan sadece 18 esnafın yardım aldığını, Vergisi olmayan ve ya odaya kayıtlı olmayan esnafın ise para yardımından faydalanmadığını söyledi.  (Yunus Sırat, M. Sıddık Bilge- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir