• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Sokak köpekleri öğrencilere saldırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta sokak köpekleri sorunu devam ediyor. Sokak köpeklerinin saldırılarına maruz kaldıklarını söyleyen Muş Merkez Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ile personeli, belediyeyi göreve davet etti.

Okuduğu okulun bahçesinde köpeklerin saldırısına uğradığını söyleyen okul öğrencilerinden Zehra Tanrıverdi, "Sabah okula gelirken köpeklerin helvama sesleri geliyordu. Köpekler üzerime geldiler ve ben yere düştüm. Düşerken ayetel kürsiyi okudum köpeklerde öylece başımda durdular. Daha sonra kırtasiyeci abi geldi beni kurtardı. Bu olay öğrenci arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizin de başına geldi." dedi.

Okulda kalorifer işlerini yapan okul personeli, “Köpekler öğrenciye saldırdılar. Geçenlerde bana saldırıp beni yere attılar. Müdire hanıma saldırdılar. Belediyeye haber veriyoruz belediye 'tamam geliyoruz' diyor fakat kimse gelmiyor. Buraya sahip çıkmıyorlar. Ne köpekleri topluyor ne de bir çözüm buluyorlar. Ben burada kaloriferciyim 24 saat çalışıyorum. Hem öğrenci hem de biz zor durumdayız. Öğrenci zor duruma düştüğü için biz de sıkıntı çekiyoruz." diye konuştu.

Bir diğer okul personeli ise “Okulumuzun bahçesinde birçok sahipsiz köpekler bulunmaktadır. Bu köpeklerden çok rahatsızlık duyuyoruz. Nedeni ise birçok öğrencimize saldırıp zarar vermektedirler. Bu sabah bir öğrencimiz okula gelirken okul bahçesinde köpek saldırısına uğradı ve yara aldı. Bu çocuğumuz gibi nice çocuklarımız var. Bunun için bu köpeklerin bir an önce toplanmalı. Artık toplanıp bir barınakları mı olur, il dışına mı gönderilir bilmiyoruz ama belediyeyi bir an önce göreve davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Belediyenin bu yöndeki bir çalışmasını görmediklerini ifade eden personeller, belediyeden bu konuda duyarlılık beklediklerini belirttiler. (Ayhan Babat-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir