• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Su ürünleri av yasağı başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Batman’ın sınırları içerisinde yer alan Batman Çayı, Batman Baraj Gölü, Dicle Çayı, Garzan Çayı, Gercüş Kırkat Göleti ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda 2016 yılı su ürünleri avlanma yasağının 1 Nisan’da başlayıp, 1 Temmuz tarihinde sona ereceği bildirildi.

Av yasağı döneminde tüm balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi ve kesinlikle suda bulundurulmaması gerektiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, vatandaşların av yasağına riayet etmeleri husussuna riayet etmelerini istedi.

Kiyas, "Balıkların üremesi ve çoğalmasına imkân veren bu dönemde, olta dâhil her türlü avlanmanın yasak olduğunun bilinmesi ve gelecek nesillere, sağlıklı ve bol protein kaynağı olan balık popülâsyonları bırakmamızın milli bir görev olduğunun şuuru ile avlanma yapmama konusunda çevremizdekileri uyaralım. Bu hususta değerli Batman halkının her zaman duyarlı olduğuna ve daha da hassasiyetle av yasağına uyacaklarına olan inancımız tamdır. Büyük bir nimet olan balığın keyfini hep birlikte yaşamak adına av yasağına uyalım, uymayanları uyaralım." dedi.

Açıklamasına devam eden Kiyas, şunları kaydetti:

"Lütfen 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasında olta avcılığı da dâhil olmak üzere yasak balık avcılığı yapmayalım." diyen Kiyas şunları kaydetti: "Buna rağmen avlama işi devam ederse yetkililere ihbar edelim. Av yasağında balık avcılığı yapan, satan, balığı işleyen vatandaşlarımızı basın yayın yolu ile uyardıktan sonra avcılık yapmaya devam eden kişilere para cezası kesilip su ürünlerine el konulacaktır. Vatandaşlarımız su ürünleri av yasağı boyunca İl Müdürlüğümüzün 221 13 13 nolu telefonlarına ihbarda bulunabilirler. Alınan bu tedbirlerin etkili olabilmesi için, yasak sezonda avcılık, balık nakli ve satışı yapan şahısları gören vatandaşlarımızın; kendilerine en yakın Belediye Zabıta görevlilerine, Emniyet, Jandarma,  İl ve İlçe Müdürlüklerimize bildirmeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. Avlananlar hakkında kanuni işlem uygulanacaktır.” (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir