• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Av bayisini soyan PKK'liler kameralara yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağlar'da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 15 Mart gecesi bir av bayisini soyan silahlı PKK'liler, işyerinin güvenlik kameralarına yakalandı.

Görüntülerde silahlı  PKK'liler, uzun uğraşlar sonucu balyoz ve kazmayla işyerinin kepengini kaldırdıktan sonra kapıyı kırıp içeri giriyor. İçeri giren ve 4 kişi oldukları görülen PKK'liler hücum yeleği, kemer, bot, bıçak ve mühimmatları çalarak uzaklaşıyor.

Aynı av bayisinin daha önce de 6-7 Ekim Kobani olaylarında ve birkaç kay önce de PKK'liler tarafından yağmalandığı olduğu ortaya çıktı.

Yağma, soygun ve talanlar hakkında görüştüğümüz Diyarbakır’daki av bayi sahipleri 2 yıl içerisinde birçok av bayisinin PKK’liler tarafından yağmalandığı söyleyerek, güvenlik sorunu ile karşı karşıya kaldıklarına dikkat çektiler.

Av bayi işletmecileri, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile av bayi işletmecilerin güvenliği hakkında 4 ayrı toplantı yaptıklarını ve toplantılarda emniyetin herhangi bir durumda kendilerine ulaşabilecek telefon numaraları verdiklerini ifade ederek, yağma durumunda aradıkları polisin olay yerine gelmediğini belirttiler.

6-7 Ekim olaylarında da av bayileri yağmalanmıştı

Öte yandan şu ana kadar onlarca av bayisinin yağmalandığı Diyarbakır'da çalınan silahlarla ne tür eylemler yapıldığı bilinmezken hatırlanacağı üzere 6-7 Ekim Kobani bahaneli olaylarında da av bayileri yağmalanmış, PKK'lilerin çaldıkları silahları, bu olaylarda kullandığı ortaya çıkmıştı. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz- İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir