• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Batman esnafından örnek Peygamber sevgisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batmanlı esnaf, Kutlu Doğum ayı münasebetiyle caddelere astığı göz alıcı branda ve tabelalarla Hz. Muhammed'e olan sevgilerini dile getirdiler.

Kutlu Doğum ayı nedeniyle Batman merkezin birçok yerinde Kürtçe ve Türkçe  dillerinde astıkları birbirinden güzel ve göz alıcı tabela ve brandalarla Hz. Peygambere olan sevgilerini ifade ettiler. 

8'inci Cadde esnafı adına konuşan Ahmet Zariç, Kutlu Doğum ayına girdiklerinden dolayı Hz Muhammed' olan sevgilerini dile getirmek için branda astıklarını belirterek, “Bizler 8'inci Cadde esnafı olarak bu mübarek ayı astığımız brandalarla yâd ettik. Asmış olduğumuz brandayı gören halkımız Peygamber Efendimizi (sav) hem hatırlamış oluyor hem de bu vesileyle salavat getiriyor. Ayrıca Kutlu Doğuma bir hazırlıktır. İnşallah 24 Nisan’da Batman’da büyük bir Kutlu Doğum etkinliği olacaktır. O günü heyecanla bekliyoruz. Halkımızla beraber o etkinlikte olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

1211'inci sokak esnafı olarak bir araya geldiklerini ve tüm herkes gibi kendilerinin de sokaklarında bir branda astıklarını ifade eden Rıdvan Yetiş, “Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum ayı münasebetiyle esnaf olarak bizde Peygamber Efendimize olan saygımızı-sevgimizi astığımız brandalarla dile getirmek istedik. Brandayı asma amacımız, brandayı gören herkes Peygamber Efendimize salat ve selam getirmesini istedik. Çekilecek salavat hayrına ortak olabilmek için öyle bir şey yaptık.” dedi.

Hz Muhammed'e olan sevgilerini afişlerle dile getiren bir diğer 17'nci Cadde esnafı Halil Er ise şunları söyledi: “Aydınlıkevler Mahallesi 17'nci Cadde esnafı olarak kendi aramızda böyle bir kampanyaya destek ve katkıda bulunmak istedik. Batman’ın birçok yerinde olduğu gibi biz kendi caddemize de bir branda düşündük ve çok güzel bir branda yaptırıp astık. Batman büyük Kutlu Doğum etkinliğine yaklaşık bir ay kalmasına rağmen heyecanımız doruktadır. Kutlu doğum heyecanı ve katılımı katbekat artırılıyor. Yapılacak Kutlu Doğum etkinliğini dört gözle bekliyoruz.”

Asılan bazı brandaların yazıları şöyle: "Kutlu doğum ayı mübarek olsun mevluda Muhammed-î pîroz be, Rahmet Peygamberine salat ve selam olsun Viladeta Muhammedi pîroz be, Ben, seni seven ümmetini anmadan cennette girmem! Viladeta Pêxembere me pîroz be Kutlu Doğum ayı mübarek olsun ve Hz. Muhammed Mustafa’ya (s.a.v.) bir salavat" (M. Sait Çelik-İLKHA)  





















Bu haberler de ilginizi çekebilir