• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Buzlanma ve don olayı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sabah ilk saatlerde Sivas çevrelerinde, yarın (Çarşamba) ise Karabük, Kastamonu ve Bartın çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur, Sivas çevreleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, güney, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Buzlanma ve don olayı ile zirai don uyarısı

Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller yöresi, İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai don olayı beklendiği belirtilirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Genellikle parçalı, doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ilk saatlerde Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kastamonu, Karabük ve Bartın çevrelerinin yarın ( Çarşamba) yer yer hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümü ile Ordu çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu ve Malatya dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, zamanla batısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai don olayı tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı bulutlu 5/14

Ankara: Parçalı bulutlu -2/9

İzmir: Az bulutlu ve açık 8/18

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 9/21

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu 4/12

Batman: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 3/11

Van: Çok bulutlu ve kar yağışlı 1/4 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir