• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Şırnak'ta 14 günlük bilanço: 104  ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak il merkezinde 14 Mart'tan bu güne devam eden ve operasyonların 14 günlük bilançosunda 104 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

PKK’lilerin açtığı çukurların kapatılması ve  barikatların kaldırılmasına yönelik devam eden operasyonlar, Yeni, Bahçelievler, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde yoğunlaştı.

Kolluk güçleri ile PKK'liler arasında zaman zaman sıcak temas sağlanırken, son 24 saatte 16 PKK'linin öldürüldüğü toplam sayının  da 104'e yükseldiği öğrenildi.

60 barikat kaldırıldı 12 çukur kapatıldı

Asker ve polisler  tarafından sürdürülen operasyonlarda 14 günlük süre içinde kent merkezinde bin 56 evde güvenlik araması yapılırken, 60 barikat kaldırdı, 12 çukur  kapatıldı,  241 el yapımı patlayıcıyı da imha edildi. Kolluk güçleri bir yandan PKK'lilerin kaçış güzergah ve noktaları kapatırken, şehrin belirli yerlerinde  açılan su kanalları ve  menfezlerin ağızlarını demir çubuklarla örüyor.

Öte yandan  PKK'lilerin evlerini elinden alacakları ve kendilerini canlı kalkan olarak kullanacakları korkusuyla binlerce vatandaşın evini terk ettiği kentte, Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfınca hazırlanan gıda paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.  (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir