• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Dışişleri`nden konsolosların ülkesine nota
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bazı konsolosların gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davayı izlemesiyle başlayan tartışma sürüyor. Dışişleri Bakanlığı, Ankara'nın rahatsızlığını ilgili ülkelere iletti.

Can Dündar ve Erdem Gül hakkında İstanbul'da devam eden davanın 25 Mart'taki duruşmasını izlemeye giden bazı diplomatik ve konsüler misyon mensuplarınca, bağımsız yargı sürecine müdahale anlamına gelebilecek ve tarafsızlık ilkesine uygun düşmeyecek şekilde sosyal medyada paylaşımlarda bulunulmasından duyulan rahatsızlık ilgili ülke temsilciliklerine iletildi.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davanın duruşmasına değinerek, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dün malum bir gazetecinin mahkemesi vardı. Bu yargılamaya katılanların durumu çok önemli. İstanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya, sizin ne işiniz var orada? Yani diplomasinin de bir edebi var, adabı var. Burası senin ülken değil, Türkiye. Sen konsolosluk binası veya konsolosluk sınırları içerisinde hareket edebilirsin, diğerleri izne tabidir. Bunlar kalkıp bu ülkenin içerisinde bir gövde gösterisini yapabilecek kadar haddi tecavüz edebiliyorlar.''

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir