• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Şehit Şahinbey mezarı başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep savunmasının önemli isimlerinden olan şehit Şahinbey, şehit edilişinin 96’ıncı yılında mezarı başında dualarla anıldı.

Kilis yolu üzerindeki anıt mezarında düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili M. Durdu Yetkin Şekerci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdavan Fadıloğlu, Şahinbey ve Şehitkamil Kaymakamları ve öğrenciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, asıl adı Mehmet Sait olan Şahinbey’in Kurtuluş Savaşı’nda 200 kişilik çetesi ile binlerce kişilik düşman ordusuna karşı koyan bir kahraman olduğu vurgulayarak, ““Gaziantep halkı topraklarını çiğnetmemek için göğsünü düşmana karşı siper etmiş. İşte Şahinbey 200 kişilik çetesi ile ‘Düşman benim cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez’ diye elmalı köprüsü üzerinde ciddi bir direniş göstermiş ve dediği gibi burada şehit düşmüş. Bu çok önemli bir mücadele ve bunun arkasındaki ruhu anlamak gerekiyor. Sadece onlar değil hemen yakınımızda Dokurcum değirmeninde 14 tane çocuğumuz cephede savaşan çetelerimize malzeme getirirken, şehit ediliyorlar. Yani bu topyekûn bir mücadele. Bu yaşananlardan büyük dersler çıkarmalıyız.”dedi.

Yapılan açıklamaların ardından program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir