• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Okul Müdiresine ‘Hakaret` iddiasına yazılı cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde Fahrettin Önen İlkokulu Müdiresi Sevgi Oğuz`a yönelik hakaret ve darp edildiği iddiaları ile ilgili basında çıkan beyanlara karşılık öğrenci velisi A. K, Avukatı Mehmet Beşir Akkurt aracılığıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

Okul müdiresinin hakaret edilip darp edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını iddia eden Avukat Akkurt, “Midyat`ta Bayan Okul Müdürüne Hakaret İddiası' ile ilgili olarak ortaya atılan iddialara ilişkin müvekkilim tarafından Sayın Sevgi Oğuz`a hakaret etme veya darp etme gibi bir durum söz konusu değildir. Okul Müdiresinin darp raporu olmayıp hukuken değeri olmayan, herkesin kolay bir şekilde alabileceği psikolojisinin bozulduğuna ilişkin raporu mevcuttur.” dedi.

Akkurt, yaptığı açıklamanın devamında “25.03.2016 tarihinde Müvekkilim, çocuğu ile ilişkin bir sorunu görüşülmek üzere Okul Müdiresi tarafından çağrılmış olup, kendisi müsait olmadığından kızı gitmiştir. Yaklaşık bir saat sonra müvekkilin kızı ağlayarak eve gelmiştir. Okul Müdiresi tarafından kendisi ile öğrencisinin bir odada hakarete maruz kaldığını, öğrencinin sorunlu olduğunu, polise şikâyet edeceğini söylemiştir. Bunun üzerine Müvekkilim, eşi ve kızı ile okula gitmiştir. Okul Müdiresi tarafından hakaretler devam etmiştir. Bunun üzerine Müvekkilim bizzat kendisi polisi aramıştır. Okul Müdürü hakkında hakaret ve darp edildiğine ilişkin suç duyurusunda bulunmuştur. Olayın görgü tanıklarının ifadesine başvurulmuştur. Müvekkilimin hakaret ve darp edildiğine ilişkin okul kamera kayıtları mevcuttur. Müvekkilim Midyat`ta tanınan, sevilen saygın biridir. Olayın mağduru müvekkilim ve öğrencisidir. Müvekkilim öğrencisi bu gelişmelerden dolayı psikolojisi bozulmuş olup okula gitme isteği de kalmamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." şeklinde ifade etti.

Hakaret ve darp iddiası olayı, Cumhuriyet Mahallesi`ndeki Fahrettin Önen İlkokulu`nda meydana gelmişti. Fahrettin Önen İlkokulu Müdürü Sevgi Oğuz`u öğrenci velisi tarafından hakaret ve darp edildiği iddia edilmiş, Oğuz, şikâyette bulunarak, hastaneden üç gün iş görmez raporu aldığı belirtilmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatılmış ve aynı gün Eğitim- Bir-Sen Midyat temsilciliği yazılı basın açıklaması yaparak, yaşanan olaya tepki göstermişti. (Süleyman Tunç-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir