• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
PKK'ye ait sığınaklar imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından, Sason'a bağlı Kilimli köyü bölgesinde PKK’ye ait olan ve  içinde yaşam malzemesi, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, örgütsel doküman ve 5 sığınak tespit edilerek imha edildi.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Batman ili Sason ilçesi Kilimli Köyü mülkî sınırları yapılan arazi araması esnasında BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen 5 ayrı sığınak tespit edilmiştir. Sığınaklar içerisinde; EYP yapımında kullanılan malzemeler, EYP düzeneğini patlatmak için pillerden hazırlanmış batarya blokları, çok miktarda yaşam malzemeleri ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir.” denildi.

Yaşam malzemelerinin Sason Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla olay yerinde imha edildiği ve sığınakların kullanılamaz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, sığınak içerisinde ele geçirilen malzemelerden delil teşkil edenlerin Sason Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alındığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, bölgede yaşadığı değerlendirilen PKK'lilerin yakalanması için operasyonlara devam edildiği bildirildi.(İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir