• DOLAR 32.546
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2429.794
  • ...
Sur sakinlerinin umutları taş yığınları arasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur'da yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle ağır tahribata uğrayan ev ve işyerlerin yıkımı sürüyor.  Toplanan hafriyatlar Diyarbakır Valiliği bilgisi dâhilinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) araçları tarafından Dicle Üniversitesi yerleşkesinde belirlenen yerlere dökülürken ev ve işyerleri yıkılan halk, kaybolan eşyalarını bulma umuduyla buraya geliyor.

Tepe gibi yükselen hafriyat yığınlarının üzerine çıkarak bir taraftan göç ettikleri Sur'a doğru hüzünle bakan mağdur aileler, bir taraftan da ayaklarının altındaki yığına bakarak derin bir iç çekiyor.

Enkazın arasında kalmış kırık ve dökük oyuncaklar, kitaplar ve defterler dikkat çekerken üzeri tozlanmış fotoğraflardaki insanlar da adeta bir şeyler anlatmaya çalışıyor.

Hafriyat bölgesine sadece evi ve işyeri yıkılan Surlular gelmiyor. Bunun yanında, hurdacılar da taş yığınından ekmeğini çıkarmaya çalışıyor.

DSİ kamyonlarının bulunduğu arazide, dökülen hafriyatın üstü ise iş makineleri ile kapatılıyor. Yerleşke arazisinden Sur ilçesine kamyonlar kum götürürken, ilçeden çıkışta ise yıkılan evlere ait hafriyatlar getirilerek araziye dökülüyor. (M. Sıddık Bilge, Yunus Sırat, Rıdvan Ateş- İLKHA)



































Bu haberler de ilginizi çekebilir