• DOLAR 32.518
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2425.904
  • ...
Batman'da kütüphane haftası etkinlikleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Mart 3 Nisan tarihleri arasında kutlanan 52’inci Kütüphane Haftası, Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün konferans salonunda düzenlenen etkinlikle başladı.

52’inci Kütüphane Haftası’nın açılış programına; Vali Azmi Çelik,  Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve BATSO Başkanı Abdulkadir Demir katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar, eve bağımlı kişilerin kitaplardan evlerinde yararlanmaları amacıyla Halk Kütüphanelerinden eve teslim kitap projesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ilgar, “Eve bağımlı hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın kitaplardan evlerinde yararlanmaları amacıyla aralarında ilimizin de bulunduğu 20 kütüphanede, ‘Halk Kütüphanelerinden eve teslim kitap’ projesini başlattık. Kütüphaneye gelemeyecek durumda olan hasta, yaşlı ve tüm engelli vatandaşlarımızın bu hizmetlerimizden yararlanmak için kütüphanemize başvurmalarını istiyoruz. Ülkemizde az sayıdaki kütüphanede bulunan, görme engelliler için konuşan kitaplık hizmeti kütüphanemizde de verilmektedir. Görme Engelli kullanıcılarımız için, Braille Alfabesi ile basılmış kitap ve dergiler ile ses kasetleri, CD’ler, CD çalarlar, internet bağlantılı konuşan bilgisayar, kitap okuma makinası ve az görenler için de büyüteç sistemimiz mevcuttur. Talep edilmesi halinde CD’ler, CD çalar ile birlikte görme engelli kullanıcılarımıza ödünç vermektedir.” dedi.

Ilgar, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki kütüphanemizin yanı sıra halkımızın kitaba ve kütüphaneye  olan ihtiyacını karşılamak amacıyla, şehrimizin nüfus yoğunluğu olan diğer yerlerinde müstakil bir çocuk kütüphanesi ile şube kütüphaneleri açılması konusunda çalışmalarımız başlatılmıştır. Beşiri, Gercüş, Hasankeyf’in yanı sıra Kozluk ve Sason’da kütüphane hafta içinde resmi açılışı yapılacaktır. Halkımızı sunduğumuz kütüphane hizmetlerinden yararlanmak için kütüphanelerimize bekliyoruz. Geçen yıl 38 bin 750 okuru ağırladık.  600’e yakın yeni kitabı stantlara taşıdık. En çok okuyan 9 okuru ödüllendirmeyi de bir görev bildik.”

Düzenlenen programda Vali Azmi Çelik, İl Halk Kütüphaneleri bünyesindeki kütüphanelerde en çok kitap okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan toplam 9 öğrenciye tablet, kitap başta olmak üzere çeşitli hediyeler verdi.

Sergi salonunu gezen Vali Çelik, öğrencilerin kitaplara ilgi göstermesinden dolayı memnun olduğunu belirtti.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir