• DOLAR 32.566
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.383
  • ...
Kumçatılılar: Kutlu Doğum`u dört gözle bekliyorduk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Kumçatı (Dergule) beldesinde büyük coşkuyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğine katılan vatandaşlar, her yıl hasretle beklenen günlere kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını dillendirdi.

Köy sakinleri, rahmet aynın bölgede yaşanan sorunların bitmesine vesile olmasını diledi.

Şırnak'taki sokağa çıkma yasağı nedeniyle Kumçatı beldesine yerleşen Mustafa Çimen (35), yeni bir yılda yeni bir kutlu doğuma ulaştıkları için çok mutlu olduklarını dile getirerek, Kutlu Doğum'un özelinde Şırnak'ta genelinde bölgede yaşanan kaos ortamının bir an önce son bulmasına vesile olmasını diledi.

"Kutlu Doğum birlik ve beraberliğimize vesile olsun"

Büyük bir heyecan ve sevinç yaşadıklarını ifade eden Mahmut Aşkın (76) ise "Allah bizi her zaman böyle birlik ve beraberlik içinde toplamaya vesile kılsın. Allah Hz Muhammed'in (sav) aşkını bu halkın kalbine nakşetsin. Bu küfrü bu isyanı içimizden kaldırsın. Biz öyle umut ediyoruz ki onun yüzü suyu hürmetine, onun hayrına memlekete dünyaya huzur ve nur gelir. Nasıl ki onun dünyaya gelişiyle küfür ve isyan yeryüzünden kalkmışsa Allah'tan öyle umut ediyoruz ki bu mevlidin hayrına huzur ve güzel günler inşallah gelecektir. Allah tekrar bizi birbirimize kardeş ve beraber eylesin "

Programa katılan Dergule sakinlerinden Şirin teyze de böyle günlerin Müslümanların güçlenmesine bir ve beraberliğine vesile olmasını diledi.

Hamiyet teyze de öyle günlerin Müslümanların güçlenmesine vesile kılmasını dilerken, insanların hidayetine mazhar olmasını diledi. (İLKHA)

 








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir